E-sport

Minden, amit tudni érdemes a League of Legends vb-ről!

  • Thanatos

A League of Legends kompetitív szegmensének legfontosabb tornája érkezik hamarosan, amelyre az egész világ odafigyel majd. Vegyük is át gyorsan a legfontosabb dátumokat és tudnivalókat a Szeptember 29 – Október 29-ig tartó 2016 World Championshippel kapcsolatban!

*Az időpont közelsége miatt érdemes pont felzárkóznia annak, aki még nem mozog otthonosan ebben a témában: bevezető cikkünket innen érheted el, az érdekesebb mutatók és fogadási szempontok röviden pedig itt találhatóak meg!*

Idén nem másik régió, mint Észak-Amerika ad majd otthon a rendezvénynek, azon is belül a csoportkörök San Franciscóban, a negyeddöntők Chicagoban, az elődöntők New York Cityben, míg a nagydöntő Los Angelesben kerül lebonyolításra. Fontos megemlíteni, hogy a helyezések közül itt csak egyetlen számít igazán, az pedig nem más, mint a dobogó legfelsőbb foka.

Így helyosztó összecsapások nincsenek, a fókuszban a végső győzelem és semmi más.
Ahogyan azt korábbi cikkünkben említettük, a földkerekség minden szegletéből érkeznek majd játékosok, hiszen 5 kisebb, és egy ráadás régióból kerültek ki a csapatok. Egészen pontosan Európa, Észak-Amerika, Dél-Korea, Kína, Taiwan és környéke, valamint az International Wild Card győztesei vívnak majd epikus csatákat az Idézők Szurdokában. A régiók 3-3 csapatot kvalifikáltak, kivétel az utolsó kettőt, akik 2-2 osztagot küldenek a bajnokságra.

Lebonyolítását tekintve végtelenül egyszerű a dolog, hiszen a 16 csapat könnyedén szétosztható 4-4 fős csoportokra, amit egy sorsolási ceremónia keretében tesznek meg. Ezt követően a csoportkörök alkalmával mindenki játszik mindenkivel a csoportjában 2-szer, az első és második helyezett pedig tovább jut a rájátszásba. Innen pedig egyenes kieséses szakasz következik, míg végül megkoronázzák a világbajnok csapatot.

A felületes esélylatolgatások Koreát favorizálják mindig, ám nem szabad félvállról venni Észak-Amerikát sem, akik most minden eddiginél nagyobb erőt képviselnek. Európából 2 csapat is az elődöntőig jutott tavaly, míg örökké kérdéses marad Kína teljesítménye, akik hol nagyot mutatnak egy nemzetközi versenyen, hol abszolút felejthetőt. Természetesen mi nem állunk meg a felületesség szintjén, ezért a világbajnokság kezdetéig alaposan kivesézünk minden régiót és a csapataikat, hogy mindenkinek legyen fogalma arról, hogy mit is várhat ezen a tornán. 


A közvetítések természetesen angol és magyar nyelven egyaránt megtekinthetőek majd az interneten, de addig is álljanak itt összeszedve, rendszerezve a 2016 World Championship legfontosabb dátumai:

  • Sorsolás: Szeptember 10. 20:00
  • Csoportkörök: Szeptember 29 – Október 2 + Október 6 -9
  • Negyeddöntők: Október 13-16
  • Elődöntők: Október 21 – 22
  • Döntő: Október 29