US Open

Kollégiumi szállásra költi nyereményét az amerikai tini

  • varin

CiCi Bellis egyelőre nem akar profinak állni, nyereményét lakhatásra költi.

Megállíthatatlanul menetel a US Openen a még mindig szemtelenül fiatal CiCi Bellis. Honfitársa, Shelby Rogers legyőzésével karrierje legnagyobb sikerét érte el, bejutott a harmadik fordulóba, ahol a második kiemelt világsztár, Angelique Kerber lesz majd az ellenfele.

   
CiCi Bellis Angelique Kerber
6.25 1.05

Bellisre 2014-ben, ugyanitt az Egyesült Államokban figyelt fel a nagyérdemű, amikor 15 évesen, a semmiből jőve győzte le az akkor 12. kiemelést kapó Dominika Cibulkovát, több, mint két évtizedes rekordot megdöntve ezzel. A San Francisco-i lánynak már saját szurkolótábora is van.

"Egyikük írt nekem valamelyik nap az Instagramon, jegyeket kért tőlem. Én válaszként meghívtam őket a boxomba. Kezdünk összebarátkozni, remek kis csapat. CiCi csapatnak hívják magukat, nagyon aranyosak" - mesélt Bellis arról a csapatról, amely már a selejtezők első fordulója óta hangosan biztatja a világranglista 158. helyén álló szépséget.

Továbbjutásával a lány mintegy 140 ezer dollárt tehet zsebre, és mint azt elárulta a befolyó összegből egy kicsit jobb kollégiumi lakhatást biztosít magának. Az Stanford Egyetemnek elígérkező tini ugyanis utazásokra nem kell majd akkora összeget költsön, ezt ugyanis fedezi majd az egyetemi sportszövetség. "Talán még egy elnöki lakosztályt is megengedek majd magamnak" - viccelődött Bellis.

Catherine Cartan, azaz CiCi túl van már néhány szép skalpon, pályafutása során győzte le Date Krummot, Van Uytvanckot, Rodinovát, Ostapenkót, ám pénteken nem kisebb ellenféllel, mint Angelique Kerberrel és az Arthur Ashe Stadion hatalmasságával kell megküzdenie. Talán a Team CiCi-vel sikerülhe!