Tenisz

Djokovics jó példát akar mutatni, nem reklámoz akármit

Szeretné a szerb világelső jobbá tenni a világot, így nem hajlandó bizonyos szenvedélyeket reklámozni.

Győzelemmel kezdett Novak Djokovics az idei US Openen. A szerb csillag ha nehezen is, de legyőzte lengyel ellenfelét, Jerzy Janowiczot. A fogadóirodáknál természetesen vajmi keveset fizettek a szerb győzelmére. A mérkőzést követően azonban nem elsősorban a sikerével, hanem meglepő nyilatkozatával került a címlapokra Djoko.

"Novak szeretné, ha ez a világ egy jobb hely lenne. Nagyon sok pókeres, sportfogadó cég kereste meg, szerettek volna vele alkoholt is reklámozni, de nincs az a pénz, amennyire ő igent mondana ilyen vállalatok esetében. Úgy véli, felelősséggel tartozik másoknak azzal, hogy mihez adja a nevét és nem szeretné, ha esetleg káros szenvedélyekkel azonosítanák őt" - nyilatkozta Djoko ügynöke, Eduardo Ataidi. Az üzletember emellett kiemelte, hogy Djokovicsnak tízszer annyit kellett küzdenie és dolgoznia a pályán és a pályán kívül is, hogy kivívja a különböző vállalatok megbecsülését.

Korábban több teniszező is kiállt amellett, hogy nem kellene a sportfogadással kapcsolatos cégeknek hirdetniük a teniszpályák közelében, a sportág így is erőteljesen fertőzött a tengernyi bunda miatt.

Novak Djokovics kapcsán is többször felmerült az esetleges bundázás lehetősége, legutóbb például egy 401-szeres szorzót kaphatott el az, aki arra fogadott, hogy Thomaz Bellucci 6-0-ra nyer ellene egy szettet.

A US Open címvédője legközelebb a második fordulóban lép pályára, ahol a sérüléssel bajlódó cseh Jiri Vesely lesz az ellenfele.

Ki nyeri a US Opent?
   
Novak Djokovics 2.30
Andy Murray 2.50
Milos Raonic 14.75
Juan Martin Del Potro 17.74
Rafael Nadal 20.00
Marin Cilic 21.00
Stan Wawrinka 23.00