US Open

Egykori top 10-es játékos ellen kezd Fucsovics

Az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfői játéknapján Nicolás Almagro ellen mutatkozik be Fucsovics Márton.

Pénteken kiharcolta a főtáblára jutást a junior wimbledoni bajnok Fucsovics Márton, így a US Openen 2002 után szurkolhatunk ismét magyar férfi teniszezőnek. Érdekesség, hogy 14 éve éppen a nyíregyházi kiválóságunk edzője, Sávolt Attila járt a 128-as táblán, neki meccset nem sikerült nyernie. Arra 1984-ben volt példa, akkor  Taróczy Balázs jutott el a második körig. Nem kis teljesítmény már az sem, hogy Marci feljutott a főtáblára, az pedig még nagyobb bravúr lenne, ha sikerülne a legjobb 64 közé verekednie magát. Ehhez az egykor szebb napokat is megélt Nicolás Almagrót kellene legyőznie.

Ki jut tovább?
Fucsovics Márton Nicolás Almagro
TippmixPro @ 2.40 TippmixPro @ 1.45

A spanyol négy-öt éve a top 10-et is megjárta, ám tavalyelőtt egy sérülés miatt több hónapig nem tudott játszani, azóta pedig nem talált vissza a helyes ösvényre. Kedvenc borításán, salakon nyert ugyan idén egy 250-es tornát, de összességében nincs eredményes szezonja. A júliusi és augusztusi tornákon különösen nem brillírozott, az öt vereség amit elszenvedett, mind nála hátrébb rangsorolt játékosok ellen volt. Közös ezekben a meccsekben, hogy a bukmékerek mindig őt tartották az esélyesebbnek. Ahogyan most is, de nem nevezhetjük toronymagas favoritnak. Egyáltalán nem tartozik a nyugodt játékosok közé, ha elveszíti a türelmét, akkor könnyedén képes megverni magát, hiszen alapvetően elég agresszív alapvonaljátéka van. 

Nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy Fucsovics meglepje, elvégre nyert ő már meccset idén egy formán kívüli Gulbis ellen is, tehát aligha fog megijedni Almagrótól. A spanyolnak voltak elég érdekes meccsei, például Wimbledonban öt szettre kényszerült a salakos Silva Dutra ellen, ami még úgyis kínos, hogy nem igazán érzi a füves pályás teniszt. Sebezhető Nico, ez nem kérdés, ha sikerül Marcinak a legjobbját a pályára tenni, akkor pariban lehet. A 3,5 szett felett akár ülhet is, Almagro 2008-ban tudott legutóbb 3-0-ra nyerni New Yorkban...