Sportfogadás

Fél év után nyert a szelvénye, mégsem kapja meg a nyereményét

  • varin

Hétszázezer font helyett csupán ötszázat nyert egy bátor brit fogadó. Küzd a pénzéért, de reménytelenül.

Márciusban Ian Brown bátor fogadásra adta a fejét. Egy fonttal egy hetes kötést tett meg a Cheltenhem Derby futamaira, és mivel hibapontos volt a szelvénye, így azzal is nyert ötszáz fontot, hogy a hét futamgyőztes ló közül csupán hatot talált el. Fél évvel később, augusztus végén azonban megváltozott a helyzet.

A 34 éves férfi ugyanis az egyik futamon egy Josies Orders nevű lóra tett, aki Any Currency mögött csak a második helyen érkezett be. Mára azonban kiderült, a lovat ki kell zárni a futamból, mivel tiltott szereket találtak a vérében. Így tehát Josies Orders nyert és elméletileg bejött Brown kombija.

A fogadóiroda szabályzata azonban kimondja, hogy mindössze a futam napján változtatható meg a végeredmény, így ha a doppingolásra fény derül még márciusban, Brown most néhány nullával gazdagabb lenne. "Az iroda sajnos kitart álláspontja mellett, vagyis hogy aznap jóváírnak minden fogadást. Igazából azt sem tudom, mennyit nyertem volna, egyesek azt mondják, hogy 650 ezret, mások szerint több, mint 700 ezer fontot.

Amikor júniusban kiderült, hogy Any Currency elbukott a teszten, bíztam benne, hogy meglesz a pénzem, ám a fogadóiroda visszautasította kérésemet. Tegnap aztán jött a hivatalos bejelentés, Any Currencyt kizárták, de ezúttal már választ sem kaptam kérdésemre." - kesergett Brown.

"Sajnálatos módon a diszkvalifikációval nagyon sokan rosszul jártak, főleg azok, akik Josies Ordersre fogadtak. Természetesen azok, akik Any Currencyt tették 12-szeres oddson, megtarthatják a nyereményüket, a végeredmény nálunk már nem változik" - nyilatkozta egy másik brit iroda szóvivője, Paul Binfield.