US Open

Most vagy soha, Marci!

  • Cesc18

Egy lépésre Fucsovics Márton, hogy életében először feljusson egy Grand Slam-torna főtáblájára.

Az egykori junior wimbledoni bajnok Fucsovics Márton csütörtökön 3:6, 6:1, 6:0 arányban múlta felül az argentin Maximo Gonzalezt a US Open selejtezőjének második fordulójában. A világranglista-156. helyén álló magyar teniszező ezzel egy lépésre került a régóta áhított Grand Slam-főtáblától. 

Ki jut tovább?
Lorenzo Giustino Fucsovics Márton
TippmixPro @ 3.00 TippmixPro @ 1.30

Fucsovics ellenfele az utolsó körben a 235. Lorenzo Giustino lesz, aki szintén nem játszott még major tornán. Sőt, az olasz srác még a 200-ban sem járt a világranglistán, elsősorban Challenger-versenyeken próbálkozik, de túl jó eredményeket nem tud felmutatni. Komoly meglepetés az ő itt léte, hiszen elsősorban salakon szokott játszani, a US Openen ez az első nekifutása a selejtezőben. Mindkét meccsét underdogként nyerte, és természetesen Marci ellen sem őt hozták ki az esélyesebbnek.

A magyar játékosnak ez egy óriási lehetőség, járt már korábban is ilyen közel a főtáblához, de akkor nem Giustino-szintű játékosok ellen kellett volna nyernie. Fucsovics a rutinosabb, jobb teniszező, és nem lehet rossz formában sem, ha eddig eljutott két ezen a szinten jónak számító játékos legyőzésével. Az adogatása egyben van, a megnyert négy szettjében egyszer sem brékelték. Itt tényleg csak azon múlik, hogy mentálisan képes-e kezelni ezt a helyzetet. Ő is pontosan tisztában van vele, hogy 14 sikertelen kísérleten van túl, most viszont egy nála gyengébb játékos áll majd a háló túloldalán, aki ellen kis túlzással kötelező a győzelem.