Európa Liga

Niggerezés és majmozás után futballháború következhet

Az első meccsen volt minden, két kiállítás, három gól, egy kis rasszizmus. Nem semmi visszavágóra van kilátás.

Kis túlzással lényegtelen is, hogy a Panathinaikosz 3-0-ra legyőzte hazai pályán az Európa Liga rájátszásában a Bröndby együttesét. Ledesma mellett Marcus Berg volt kétszer eredményes, ám a svéd támadó nem elsősorban ezzel vétette magát észre a mérkőzésen.

   
  1 x 2
Bröndby-Panathinaikosz 1.95 3.50 3.25

Mint arról a mérkőzést követően az egyik dán lap beszámolt, Berg az ellenfél játékosát, Lebogang Phirit nemes egyszerűséggel lemajmozta. "Soha életemben nem éltem még át ilyet. Hihetetlen csalódás... Csak elsétált mellettem és közölte, majom vagyok. Sokkoló élmény, hogy megtörténhet ilyen a futballpályán" - nyilatkozta a dél-afrikai légiós.

"Kíváncsi vagyok, ezek után a PAOK afro-amerikai játékosai hogy kezelik majd Berget az öltözőben" - szította tovább az indulatokat a Bröndby sportigazgatója.

A felek természetesen saját igazukat bizonygatják, ám a balhé nem ért véget a játékosok szintjén. A sportigazgatók is egymásnak mentek, ráadásul a Panathinaikosz edzője azt állította, a Bröndby játékosait, Victor Ibarbót "niggerezték" le válaszul.

A dánoknak tehát nem lesz könnyű dolguk, ha le akarják dolgozni a hátrányt, különösen, mivel Svenn Crone (balhátvéd) és Fredrik Rönnow (kapus) sem játszhat eltiltás miatt. A hétvégén ugyan a Bröndby vágott egy hetest a nagy rivális Aarhusnak idegenben, de így is csoda kéne ahhoz, hogy legalább a hosszabbítást kierőszakolják az idén minden meccsét megnyerő Panathinaikosz ellen.

A bukiknál sajnos egyelőre a lapokra nem lehet fogadni, de kíváncsian várjuk, milyen határral állnak elő az irodák, mert ilyen előjáték után hatalmas háború várható a pályán belül és azon kívül is.

[2335721] 2016-08-25 19:00:00 Brøndby IF - Panathinaikosx;