US Open

Szokásos forgatókönyv, Marci?

  • Cesc18

Kanadai ellenfél ellen kezd Fucsovics Márton a US Open selejtezőjében.

Első számú férfi teniszezőnk, a világranglista-156. Fucsovics Márton ismét szerencsét próbál egy Grand Slam-torna selejtezőjében. Ez lesz a 15. nekifutása a főtáblára jutásra, eddig egyszer sem sikerült. Idén még csak a közelébe sem tudott kerülni, Melbourne-ben és Londonban ugyanis az első körben, Párizsban pedig a második kanyarban búcsúzott. A US Openen indul talán a legrosszabb esélyekkel, mert elég keveset játszik a tengerentúlon, idén is ez lesz az első meccse az Egyesült Államokban. 

Ki jut tovább?
Fucsovics Márton Peter Polansky
TippmixPro @ 2.25 TippmixPro @ 1.50

Tudása alapján egyébként most is egy olyan sorsolást kapott, amit megoldhatna, de az eddigi tapasztalatok alapján nincs értelme nagyon előre tekinteni. Lássuk tehát az első meccsét, amelyen a nála három hellyel hátrébb rangsorolt Peter Polansky lesz az ellenfele. A kanadai srácnak már többször is összejött az, ami Marcinak nem, vagyis major torna főtábláján játszhatott, sőt éppen a US Openen meccset is nyert még 2010-ben. Ettől függetlenül nem egy óriási spíler, 28 éves, de a 100-ban még ő sem járt. Elég jól sikerült viszont az elmúlt másfél hónapja, hazai pályán egy Challenger-torna győzelemmel hangolt. Nem először néznek majd farkasszemet egymással, 2012-ben kétszer is találkoztak, mindkét esetben a kanadai örülhetett. Ebből messzemenő következtetést azért nem kell levonni, elég régi meccsek, ráadásul itt a tét is sokkal nagyobb lesz.

Papíron ez egy ki-ki meccs, nincs nagy tudásbeli különbség a két játékos között, viszont Fucsovics idei selejtezős szereplését nézve nem lennénk meglepve, ha két szettben kiesne... Persze ne legyen igazunk és nyerjen, de csak ebben az évben elég sokszor csalódhattunk benne, fogható meccseket nem tudott megoldani.

Marci és Polansky egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2012 Futures Kemény Polansky 6:1, 7:5
2012 Futures Salak Polansky 7:6, 6:4