NB I

Több csapatnak is jól jön majd a szünet

A Ferencvárosnál a helyzetek kihasználását, a Debrecennél pedig a védekezést kell gyakorolni a szünet alatt.

Véget ért a hatodik forduló az NB I-ben, következik az első hosszabb szünet. A futballisták legközelebb szeptember 10-én lépnek pályára, így több csapatnál is fontos feladatok várnak az edzőkre. Életet kell lehelni például a két keleti gárdába, a Debrecenbe és a Diósgyőrbe, de bőségesen lesz munkája Thomas Dollnak és Urbányi Istvánnak is.

"Tizenkét nappal ezelőtt érkeztem a csapathoz, igyekeztem mindent felmérni – a klubot, a játékosokat. Próbálom megismerni a várost is, és azt már elmondhatom, hogy Debrecen városa nem ezt az eredményt érdemli. Azért vagyok itt, hogy változtassak a dolgokon, mert az életben néha változtatni kell. Át kell gondolni a céljainkat és erős együttest kell építeni. Felhozunk majd fiatal srácokat az akadémiáról, mert inkább dolgozom olyan fiatalokkal, akik hajlandóak küzdeni és harcolni, mint olyan játékosokkal, akik nem. Ha valaki nem szeretne a Lokiban játszani, arra nincs szükségünk" - fogalmazott a magyar közeghez szokatlan módon Leonel Pontes, miután a Debrecen harmadik mérkőzésén is győzelem nélkül maradt, ráadásul a Loki botrányos védekezéssel kapott öt gólt Felcsúton a Videoton ellen.

Ezzel a debreceni védekezéssel lesz dolga a portugál stábnak

A portugál mesternek bőségesen lesz tehát dolga, mert jelenleg egyedül kapusposzton elfogadható a helyzet, a védelem kaotikus, a középpálya tele van sérültekkel, jó támadó pedig egyszerűen nincs a keretben.

A Diósgyőr nagyon mélyről kell felkapaszkodjon, mert bár a listavezető Vasas ellen a döntetlen nem rossz eredmény, a miskolciak továbbra is eléggé gyengék mind védekezésben, mind támadásban. Horváth Ferencnek - bár a hétvégén nem ülhetett csapata kispadján eltiltás miatt - , a kéthetes pauza tökéletes alkalmat nyújt majd, hogy levetítse a gárda első két meccsét felvételről és rávilágítson, hogy valahogy így kéne futballozniuk.

De lehetne jobb a hangulat az Üllői úton is, hiszen a Ferencváros az EL-kiesés óta bukdácsol. Ráadásul Thomas Doll fordulóról fordulóra ugyanazt a kifogást veszi elő, vagyis hogy a helyzetek megvoltak, csak be kell lőni őket.  "Aki ennyi helyzetet kihagy, nem is érdemli meg a győzelmet. Vezettünk, és még hat-hét gólt kellett volna rúgnunk, felfoghatatlan, hogy egyszer csak az ellenfélnél van az előny" - mondta a mester.

Persze a Ferencváros bajnoki címéhez így sem férhet kétség, de szépen lassan kezd fogyni a türelem mind a stábbal, mind a játékosokkal szemben, így a címvédőnek nem ártana magára találnia a nemzetközi kupablama okozta sokkból.

A szünet után ismét remek mérkőzések várnak ránk. Az Újpest Debrecenbe látogat, a forduló rangadóját az MTK és a Ferencváros játssza egymással, de pikánsnak ígérkezik a Videoton-Haladás és a Gyirmót-Diósgyőr mérkőzés is.

Ki nyeri az NB I-et?
   
Ferencváros 1.25
Vasas 10.00
Videoton 13.00
Újpest 20.00
Honvéd 20.00
Haladás 20.00
Debrecen 30.00
2016-09-10;212
209575