NB I

Miskolcon folytatódhat az "angyalföldi csoda"

  • mr.blonde

A listavezető Vasas az ezer sebből vérző Diósgyőr otthonába látogat. Az angyalföldiek hét éve nem tudtak nyerni Miskolcon, a tabellán elfoglalt pozíciójuk ellenére most sem ők a favoritok.

A tavalyi évben még a kiesés ellen harcoló Vasas szolgáltatja egyelőre az NB I legnagyobb szenzációját, az angyalföldi piros-kékek 6 fordulót követően 5 győzelemmel és egy vereséggel a tabella élén állnak. Michael Oenning együttese ráadásul már legyőzte a Debrecent, a Videotont és a Ferencvárost is - utóbbi kettő ellen idegenben gyűjtötte be a három egységet. A hétközi forduló is jól sikerült a Vasasnak, hiszen a Honvédot 2-0-ra győzte le a Fáy utcában, így maximális önbizalommal utazhatott el Miskolcra.

A Diósgyőr óriási hullámvölgyben van, a piros-fehérek az elmúlt négy fordulóban 4 vereséget szenvedtek el, ráadásul 14 gólt kaptak ezeken a meccseken, ami azt súgja, komoly gondok vannak a csapattal. A vezetőedző Horváth Ferenc is egyre frusztráltabb, az MLSZ a sportszerűtlen magatartása miatt egy meccsre eltiltotta, így a Vasas ellen csak a lelátón foglalhat helyet.

1X2    
Diósgyőr Döntetlen Vasas
TippmixPro@2.80 TippmixPro@3.20 TippmixPro@2.42

A magyar fogadóirodában a vendégek a mérkőzés esélyesei, annak ellenére, hogy a Vasas utoljára 2009-ben tudott meccset nyerni a Diósgyőr otthonában.

"A vereségek egyik legrosszabb fajtájából kaptunk egyet. Nagyon demoralizáló az utolsó percben kikapni, főleg úgy, hogy a 81. percben még vezettünk" - utalt vissza a paksi meccsre a  mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Horváth Ferenc.  "Nehéz ezt feldolgozni, de a sors megadta azt, hogy még mindig a 8. helyen állunk. Ha a hétvégi meccset be tudnánk húzni, akkor mehetnénk előrébb is, és nagyjából úgy tudnánk a három hetes szünetet elkezdeni, hogy ott lennénk, ahová a csapatot előzetesen kalibráltuk. Azon vagyunk most, hogy egymás kezét jó erősen megfogjuk és megpróbáljuk a Vasast megverni, ami nem lehetetlen szerintem"

"Idegenbeli mérkőzés lesz, ami mindig más felkészülést igényel, mint egy hazai. Főleg a Diósgyőr ellen, ahol magyar viszonyok között sok a szurkoló és egyedi a hangulat. Bár esélyesként megyünk, de nem árt óvatosnak lennünk. Az első mérkőzéseken látni lehetett, hogy vasárnapi ellenfelünk tud jól focizni, de mintha a Ferencváros elleni nagyarányú vereség még mindig éreztetné hatását. Mintha a DVTK focistái kiestek volna a ritmusból. Mindettől függetlenül az a helyes hozzáállás, ha nagyon komolyan vesszük a DVTK elleni mérkőzést" - nyilatkozta a Vasast iránytó Michael Oenning.

Mindkét gárda tehát elszántan készül a szünet előtti utolsó bajnokira, éppen ezért nehéz megjósolni, hogy milyen végeredménnyel záródhat ez a találkozó. Mivel azonban idén még egyik csapat sem játszott döntetlent, ezúttal a pontosztozkodásra tippelnénk, amire egészen szép, 3.20-as szorzót kaphatunk.

Diósgyőr - Vasas
hatharom.com-tipp: Döntetlen
TippmixPro@3.20
[2253513] 2016-08-21 18:00:00 Diósgyőr - Vasasx;
209575

Kattints a képre a játékért!