Premier League

Folytathatja menetelését a Liverpool és a City

  • Tomihmv

A Vörösök és Guardioláék is idegenben nyerhetnek. A forduló rangadóján az Arsenal a Leicesterhez látogat. PL-előzetes.

Szombaton a Stoke-Manchester City mérkőzéssel rajtol a Premier League maratonja. A találkozó egyértelmű esélyese Pep Guardiola gárdája, hiszen az Égszínkékek, igaz, hogy csak nagy nehézségek árán gyűrték le az elmúlt héten a Sunderland együttesét, a Bajnokok Ligájában viszont hengereltek, 5-0-ra tudtak nyerni a Steaua Bukarest otthonába úgy, hogy Sergio Agüero két (!) tizenegyest is elhibázott. A csapat egyre inkább "Guardiolásan" játszik, ráadásul a hétvégén már szinte valamennyi játékosára számíthat a katalán mester. Ezzel szemben a Stoke egy küzdős meccsen van túl, az újonc Middlesbrough otthonában kellett kapaszkodnia, s végül a szerencséjének is köszönheti, hogy begyűjtötte az egyik pontot. A Fazekasok mellett maximum a tavalyi eredmény szól, ám ahhoz képest a City alaposan megváltozott, vagyis meglepetés lenne, ha nem nyernének a manchesteriek szombaton.

Az előző fordulóban bravúrt elérő Liverpool ezúttal az egyik újonchoz, a Burnley együtteséhez látogat. A Vörösök pazarul futballoztak az Emiratesben, hiszen négyet lőttek az Arsenalnak idegenben. Ezzel szemben a bordó-kékek könnyűnek találtattak a Swansea ellen hazai pályán, ami azért némileg meglepő volt. A Liverpool eddig mind a négy alkalommal legyőzte a Burnleyt a Premier League-ben, úgy, hogy még csak gólt sem kapott. Az előjeleket figyelembe ezúttal sem várhatunk mást, mint sima vendégsikert.

Az előbb említett Swansea azt a Hull Cityt fogadja, amely együttes óriási meglepetésre hazai pályán gyűrte le a tavalyi bajnok Leicester együttesét. A Tigrisekről nem is oly rég írtunk, hogy mennyi problémával küzdenek, amelyek azóta sem oldódtak meg. A múlt heti csoda ellenére ezúttal már a pontszerzés is a bravúrnak minősülne, avagy szerintünk a walesiek zsinórban második bajnokijukat is behúzzák.

Ebben a fordulóban is rendeznek londoni rangadót, ám ezúttal sokkal kisebb presztízsűt, mint hétfőn, hiszen a Tottenham a Crystal Palace-szal találkozik a White Hart Lane-en. A felek közül a hazaik rajtoltak jobban, ugyanakkor kérdés, hogy Mauricio Pochettino elégedett-e az Everton otthonában elért döntetlennel. A vendégek meglepetésre hazai pályán kaptak ki a West Bromwichtól, ennél nagyobb pofonnal pedig nem is igazán kezdhettek volna Alan Pardewék. Mindezek után, illetve figyelembe véve a felek közötti különbséget, továbbá a tavalyi egymás elleni mérkőzéseket, minden a Tottenham mellett szól, vagyis a Spurs akár többgólos győzelmet - 2.10 @ Tippmixpro - is arathat.

Győzelemmel rajtolt a Chelsea, pedig nagyon rezgett a léc Antonio Conték számára, hiszen Diego Costa a 89. percben döntötte el a West Ham elleni londoni rangadót. A Kékeknek az a kibrusztolt siker megadhatja azt a lökést, ami tavaly elmaradt, s például csodák csodájára egyszer sem tudták legyőzni a Watford együttesét. Ez idén is meglepetés lenne, még úgy is, hogy a Lódarazsak az első fordulóban meglepetésre egy pontot elhoztak Southamptonból. A hazai csapat még abszolút nincs kész, természetesen a londoniak sem, de a több klasszis játékossal rendelkező Chelsea szerintünk megnyerni szombati ütközetét.

A négyórási mérkőzések sorát a West Brom-Everton meccs zárja. A birminghamiek az első játéknapon a Crystal Palace otthonában nyertek, a már a csapat védjegyévé vált defenzív játékkal. Hétvégén sem lesz egyszerűbb dolga a kék-fehéreknek, hiszen az Evertont látják vendégül, amely csapat a Tottenhammel ikszelt az első kanyarban. A Stolverkosok még tanulják azt, amit Ronald Koeman elvár tőlük, így most az eredmény lesz az elsődleges a liverpooliak számára, vagyis nem várhatunk sok gólt a találkozótól. A WBA pedig amúgy sem arról híres, hogy gólgazdag meccseket játsszon, vagyis nem lenne meglepő, ha a felek 2,5-nél kevesebb találatot - 1.55 @ Tippmixpro - hoznának össze a meccsen.

A szombati napnak, és magának a második fordulónak is a Leicester-Arsenal meccs lesz a rangadója. A bajnok meglepetésre az újonc Hull otthonába kapott ki, míg az Ágyúsok hazai pályán néztek bele csúnya pofonba a Liverpoollal szemben, vagyis mindkét csapat beragadt a rajton. A feleknek így nincs is más célja a rangadón, minthogy javítsanak, azonban ez maximum az egyik félnek jöhet össze, avagy igazi támadófoci várható. Nagyjából hasonló, mint a tavalyi szezonban, vagyis nagy esély van rá, hogy mind a Leicester, mind az Arsenal betaláljon - 1.55 @ Tippmixpro -. Ez pedig nem is lenne meglepő, hiszen a felek legutóbbi hét közös meccsén is ült ez a tipp.

A Premier League szombati mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Stoke-Manchester City 4.50 3.70 1.70
Burnley-Liverpool 5.80 3.90 1.53
Swansea-Hull City 1.78 3.35 4.50
Tottenham-Crystal Palace 1.40 4.30 7.50
Watford-Chelsea 4.65 3.45 1.73
West Brom-Everton 2.85 3.10 2.46
Leicester-Arsenal 2.80 3.25 2.40













 

2016-08-20;47
209498

Kattints a képre a játékhoz!