Riói olimpia

Ezt a szégyent már nem élné túl a brazil futball

  • varin

Hiába nem mondható nívós sorozatnak a labdarúgás az olimpián, a brazilok számára ez lesz a DÖNTŐ.

A két csapat útja a döntőig
  Brazília Németország
Csoportkör Dél-Afrika 0-0 Mexikó 2-2
Csoportkör Irak 0-0 Dél-Korea 3-3
Csoportkör Dánia 4-0 Fidzsi-szigetek 10-0
Negyeddöntő Kolumbia 2-0 Portugália 4-0
Elődöntő Honduras 6-0 Nigéria 2-0

Vélhetően egy olimpiai arany sem feledtetné teljesen a brazilok két évvel ezelőtti 1-7-es szégyenét a német válogatott ellen, de mindenképpen szépségtapasz lenne, ha Neymarék otthon tudnák tartani az aranyérmet. Ez most tényleg egy világbajnoki döntővel felérő finálé lesz, ha a dél-amerikaiak most is vereséget szenvednek, alighanem hosszú időre leírják az ország futballját - ahogyan azt tették már korábban többször is a különböző médiumok.

   
  1 x 2
Brazília-Németország 2.00 3.35 3.45

Ahogyan azt már többször is leírtuk, a két csapat nagyon hasonlít egymásra. Mindkét válogatottnak inkább a támadósora acélos (bár ne felejtsük el, hogy a brazilok még gólt sem kaptak a tornán) és nagyon hasonló utat jártak be eddig a viadalon. Két döntetlent követően mindkét gárda meggyőzően menetelt a szombat esti fináléig, ahol is több tízezer őrjöngő fanatikus előtt érhet fel a csúcsra a brazil gárda.

Melyik ország nyeri az aranyérmet?
Brazília TippmixPro @1.50
Németország TippmixPro @2.40

Kétségtelen, hogy a brazilok nagyon meggyőző játékot nyújtanak a két 0-0 óta, ahogyan a hazai pálya és a rutinbeli különbség is az ő oldalukon áll. Ám ne menjünk el amellett a faktor mellett sem, hogy igazán nagyot csak ők veszíthetnek itt, a németek fejét nem vennék egy esetleges vereségnél. Jó meccset várunk, nem egy tipikus unalmas döntőt, sokkal inkább egy gólgazdag finálét, amely akár hosszabbításab is torkollhat.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól felett
TippmixPro @1.75
Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!