Tenisz

Vajon tovább folytatódik Babos hihetetlen menetelése?

  • Cesc18

A magyar teniszező pénteken a 4. kiemelt Garbine Muguruza ellen lép pályára a cincinnati torna negyeddöntőjében.

Az olimpia után sokan Cincinnati felé vették az irányt, ahol Premier 5 besorolású versenyt rendeznek, vagyis a Grand Slamek után az egyik legrangosabb. A US Open Series egyik fontos állomása, mind a férfiaknál, mind a nőknél itt indulnak utoljára a nagyágyúk a New York-i megmérettetés előtt. Legmagasabban jegyzett játékosunk, Babos Tímea is ütőt ragadt, a jó világranglistás helye ellenére selejteznie kellett. Ha nem is könnyedén, de megoldotta, a főtábla óta pedig élete hetét produkálja. Louisa Chirico legyőzése papírforma volt, utána viszont két kiemelt skalpját gyűjtötte be. Először a 13. Belinda Bencicet takarította el az útból, majd csütörtök este a 8. Dominika Cibulkovát. Utóbbi a 11. helyen áll a ranglistán, Babos először tudott a WTA-Touron ennyire magasan jegyszett teniszezőt legyőzni. 

"Hihetetlen nap volt a mai! Könnyekkel küzdöttem és Thomas is könnyezett a meccs végén. Nagyon-nagyon sok munka és érzelem van egy ilyen siker mögött. Hatalmas dolog megnyerni egy ilyen meccset. Főleg annak fényében, ahogyan elveszítettem az első szettet és utána ahogyan fel tudtam állni. Amikor volt egy kis lélektani előnyöm, akkor eleredt az eső. Utána úgy tudtam kiállni a pályára, hogy esélyt sem adtam a világranglista 11. helyezettjének. Ez karrierem eddigi egyik legnagyobb győzelme és egyik legjobb versenye. De menni kell tovább! Ez az ötödik meccsem, egyre nehezebben tudok regenerálódni. De visz a szívem, igyekszem! Ezen kívül persze a párosnak is nagyon örülök! Odatettem Magam 100 százalékosan, egy nagyon jó partnerem van, nagyon jól is játszottunk. Ott is menni kell tovább. Szuper nap volt, pénteken pedig jön újabb két meccs” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Garbine Muguruza Babos Tímea
TippmixPro @ 1.22 TippmixPro @ 3.45

Babos ezzel már a legjobb nyolc között jár, ilyen rangos tornán először tudott ilyen messzire jutni. Ezzel szinte biztosan megjavítja az eddigi legjobb helyezését a ranglistán (39.), és karnyújtásnyira lesz tőle a US Open kiemelés. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen ma jön a negyeddöntő, ahol a Roland Garros-címvédő Garbine Muguruza áll majd a háló túloldalán. Róla nincsenek szép emlékei Timinek, idén kétszer találkoztak, Dohában kemény pályán és Stuttgartban salakon is kikapott tőle. Óriási fegyvertény lenne, ha most sikerülne ellene nyernie. A spanyol lány egyébként hasonlóan jól szerváló és az alapvonalról keményen ütő játékosokkal találkozott, mint Timi, és egyelőre nem hibázott, még szettet sem bukott. Vesztenivalója viszont csak Muguruzának van, a soproni kiválóságunk számára ez már így is egy varázslatosan sikerült verseny. Ha a múltjukat nézzük, illetve azt, hogy Babos elég sok időt töltött csütörtökön a pályán - 2 óra 25 percig küzdött Cibulkovával, majd lenyomott még egy párost -, akkor a hispán 2-0-ás sikerében van fantázia, amire elég baráti, 1.65-ös oddsot kínálnak a    -nál.

Muguruza és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Stuttgart Salak Muguruza 6:2, 6:2
2016 Doha Kemény Muguruza 6:2, 7:5
2011 Mestre ITF Salak Muguruza 2:6, 7:5, 6:3

Kattints a képre a játékhoz!