Riói olimpia

Ismét a házigazda ellen játszik a Benedek-csapat

Brazília ellen folytatja szereplését a magyar férfi vízilabda-csapat Rio de Janeiróban.

Nem sikerült a legjobb négy közé jutnia a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a riói olimpián, miután Montenegróval szemben büntetőkkel maradt alul a negyeddöntőben. A rendes játékidőben a délszlávok diktálták a tempót, Varga Dénesék végig kapaszkodniuk kellett - egy percig sem vezettünk -, s végül a lefújás előtt sikerült csak egyenlíteniük. Az ötmétereseknél azonban Vámos Márton és Hosnyánszky Norbert is hibázott, így végül a balkániak jutottak az elődöntőbe.

"Nem gondolom, hogy az ötméteresek csak a szerencséről szólnak. Fejben ott kell lenni, koncentrálni kell, a büntetők ugyanolyan részei ennek a játéknak, hiszen egy elődöntő vagy egy döntő is eldőlhet büntetőkkel. Nekünk lélektani fölénybe kellett volna kerülnünk azután, hogy visszajöttünk a mérkőzésbe. Hiszen az elején kifejezetten rosszul játszottunk, az első negyedben. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, sok álom veszett a semmibe. Mindig készülünk a büntetőkre, csak sosem jöttek, most, a legfontosabb meccsen igen. Borzalmasan nehéz lesz a folytatás, hiszen az ötödik helyért ugyanolyan nehéz ellenfelekkel kell játszanunk, mintha az első helyért mennénk. Össze kell szedni magunkat, csinálni kell tovább a dolgunkat. Volt már részem hatodik és negyedik helyben is, össze fogjuk szedni magunkat." - nyilatkozta Benedek Tibor az M4 Sportnak.

Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!

 

A kiesést követően tehát egyetlen célja maradt válogatottunknak, hogy a Londonban megszerzett ötödik helyét megvédje Rio de Janeiróban. Első lépésként a házigazdák felett kellene diadalmaskodni, amit a csoportkör utolsó mérkőzésén már megtettünk, akkor négy góllal, 10-6-ra győztük le Brazíliát. Azonban most más a leányzó fekvése, hiszen amíg a brazilok a legjobb nyolcba kerülést tűzték ki célul, addig mi a döntőbe szerettünk volna bekerülni. Emiatt sajnos a hazaiak jóval motiváltabban ugornak majd medencébe.

A bukmékereknél Benedek Tibor tanítványai számítanak a mérkőzés toronymagas esélyesének, azonban ilyen előjelek után szerintünk inkább a gólokban van érték. A brazilok biztosan felszívják magukat, nagy valószínűséggel mi sokkal könnyedebben vesszük ezt a találkozót, mint a csoportmeccset, így pedig akár gólfesztivál is kialakulhat, vagyis jó esély van arra, hogy legalább 17 találatot lássunk a felek csütörtöki ütközetén.

Magyarország-Brazília
hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljainak száma 16,5 felett
TippmixPro@1.60