Riói olimpia

Előrehozott finálé kosárban, lehetséges álomdöntő kéziben

A kézilabda és a kosárlabda küzdelmei is a hajrához értek a riói olimpián. Nem akármilyen párosításoknak nézünk elébe.

Kézilabda

 A férfi kézilabdázók mezőnyében a címvédő Franciaország, az Európa-bajnok Németország, Dánia és a Talant Dujsebaev által trenírozott Lengyelország jutott be az elődöntőbe. Az elődöntőkben francia-német és dán-lengyel rangadókat rendeznek, a bukmékerek szerint pedig a két gigász, azaz a franciák és a dánok jutnak majd be a fináléba Rióban. 

A hölgyeknél is csúcsderbiket láthatunk majd az elődöntőkben. Az egyik ágon a kétszeres címvédő Norvégia Oroszországgal, a másik ágon pedig a világbajnoki ezüstérmes Hollandia Franciaországgal találkozik. A fogadóirodák ezeken a meccseken jóval kiegyenlítettebbnek vélik az esélyeseket, egyedül talán Norvégia részvétele tűnik biztosan a döntőben. 

Kézilabda, elődöntők    
Franciaország Döntetlen Németország 1.50 8.00 3.00
Lengyelország Döntetlen Dánia 3.20 8.00 1.45
           
Hollandia Döntetlen Franciaország 2.00 7.50 2.05
Norvégia Döntetlen Oroszország 1.60 7.75 2.65

Kosárlabda 

A férfiak mezőnyében már az elődöntőben összejön az álompárosítás, azaz a Spanyolország - Egyesült Államok találkozó. A bukik szerinte a Team USA óriási favoritja a rangadónak, amit alátámaszt, hogy a hispánok 14 éve tudták utoljára legyőzni az amerikaiakat, akik viszont az olimpiai eddigi meccsen nem sziporkáztak. Négy évvel ezelőtt Londonban ez a két válogatott vívta a döntőt, ahol az Egyesült Államok jó hajrájának köszönhetően végül 107-100-ra legyűrte a spanyol csapatot. 

A másik ágon Ausztrália és Szerbia meccselhet a döntőért. A csoportkör során az kenguruk 15 ponttal legyűrték déli szomszédainkat, ennek megfelelően most is ők számítanak az esélyesebbnek.

A nőknél viszont összejöhet a spanyol-amerikai végső ütközet, hiszen a két alakulat elkerülte egymás az elődöntőben. Az amerikaiak Franciaországgal, míg a spanyolok Szerbiával néznek farkasszemet. 

Kosárlabda, elődöntők    
Spanyolország - USA 5.75 1.07
Ausztrália - Szerbia 1.50 2.20
     
Spanyolország  (női) - Szerbia (női) 1.45 2.35
Franciaország  (női) - USA (női)  9.00 -
Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!