Riói olimpia

Ki állhat a német-brazil álomdöntő útjába?

Brazíliának lesz könnyebb dolga az elődöntőben, míg a németek a szárnyaló Szupersasokkal találkoznak.

Minden kezdet nehéz, a brazil menetelés pedig különösen döcögősen indult. A két 0-0-t követően azonban Neymarék felébredtek, Dániát és Kolumbiát is simán győzték le és továbbra sem kaptak gólt az olimpián. Honduras azonban igazi meglepetéscsapatnak számít, Argentína kiütését követően az egyik titkos favorit, Dél-Korea is elhullott a közép-amerikaiak ellen és most a kék-fehérek bosszúra készülnek.

   
  1 x 2
Brazília-Honduras (18:00) 1.25 5.00 11.75
Nigéria-Németország (21:00) 3.60 3.40 1.95

Merthogy négy éve a negyeddöntőben a brazilok felülkerekedtek Hondurason Londonban, igaz, nagyon nehezen, hiszen akkor Damiao kettő és Neymar góljaival csak 3-2-re nyertek a dél-amerikaiak. Vélhetően a hondurasiak a nagyon erős kontrajátékukat favorizálják majd, ám ha jó napot fognak ki a házigazdák, akkor a Maracaná lelkes közönsége előtt aligha lesz bármi esélye a kék-fehéreknek meglepni a torna toronymagas favoritját.

A brazilokhoz hasonló életpályát jártak be a németek is: két kínkeserves döntetlen után két sima győzelem. Különösen a portugálok elleni negyeddöntőbeli 4:0 lehet sokkoló, hiszen a luzitánok remek csoportkört tudhatnak maguk mögött. A német henger (négy meccsen 19 lőtt gól) azonban beindult és jaj annak, aki elébe mer állni.

Nigéria jó szereplése annak fényében nem csoda, hogy az egyik legerősebb és legösszeszokottabb kerettel érkeztek a tornára, ám az elődöntőbe jutásuk korántsem papírforma. Véleményünk szerint a német csapat nem bukik a siker kapujában és összejön a várva várt német-brazil álomfinálé.

hatharom.com-tippek
Brazíila -1 + Németország jut tovább - TippmixPro @2.63