NB I

Nyeregben maradna a Vidi

  • hatharom.com

Zsinórban harmadik bajnoki győzelmére készül a Videoton, a piros-kékek ezúttal az MTK-t győzhetik le.

Nyeregben maradna a Vidi.

A Gyirmótot követően a másik újonc csapatot, a Mezőkövesdet is legyőzte a Videoton, így zsinórban második bajnoki mérkőzését is megnyerte a piros-kék együttes. A hétvégi mérkőzést egyébiránt gyorsan eldöntötték Henning Berg fiai, hiszen Pátkai Máté a tizedik, míg Danko Lazovics a 13. percben mattolta Tomas Tujvelt. A Vidi sikerszériája pedig tovább folytatódhat, hiszen az idén nem túl acélos MTK-hoz látogat.

"Nyolc évet töltöttem az MTK-ban, ott nevelkedtem, számomra tehát mindig különleges érzés pályára lépni a kék-fehérek ellen. Ráadásul az egyik legjobb barátom, Torghelle Sándor ellen kell nagy csatákat vívnom, ami szintén különlegessé teszi ezt a párharcot. Semmiképp sem szabad bármiféle következtetést abból levonnunk, hogy gyengén kezdte a szezont az MTK, hiszen például legutóbb már pontot raboltak a DVSC otthonából. Sajnos nekünk sem úgy sikerült a szezonkezdet, ahogy elterveztük, de az utóbbi meccseken már sikerült jó eredményeket elérnünk. Ezt a jó sorozatot szeretnénk folytatni, hiszen ezt várják el tőlünk a drukkerek is" -nyilatkozta a vidi.hu-nak Juhász Roland.

Kattints a képre a játékért!

Ami a hazaiakat illeti, a kék-fehérek hétvégén megszerezték első góljukat a bajnokságban, ami viszont csak egy pontra volt elegendő. Az MTK nagyot küzdött, de egy peches találatot kapott, ugyanakkor összességében örülhetnek a fővárosiak, hiszen jelen helyzetükben az egy egység is sokat számít, főleg, hogy azt a Debrecen otthonában szerezték.

Teodoru Vaszilisznak ugyanakkor sok a gondja, hiszen amellett, hogy temérdek fiatal játékost kell beépítenie csapatába, rengeteg sérülttel is számolnia kell, szombaton például Myke Bouard Ramosra, Darko Nikacsra, Mato Grgicsre és Gera Dánielre sérülés, míg Baki Ákosra betegség miatt nem számíthatott. Az előbb említett futballisták játéka kedden is erősen kérdéses, vagyis ismét kemény menet vár a kék-fehérekre.

A bukiknál a Videoton számít a favoritnak, ami mindezek után egyáltalán nem meglepő. Egyébként is a felek utóbbi egymás elleni mérkőzései rendre a székesfehérváriak nyerték, az előző szezon hajrájában a Vidi például 5-0-ra győzte le az MTK-t. Ugyanakkor most a kék-fehérek lesznek a házigazdák, de a dunaújvárosi arénában a piros-kék drukkerek hazai pályát varázsolhatnak kedvenceiknek, így pedig könnyedén megszerezheti zsinórban harmadik győzelmét Henning Berg legénysége.

MTK-Videoton
hatharom.com-tipp: Videoton
TippmixPro@2.02
[2253504] 2016-08-16 18:00:00 MTK - Videotonx;