Foci

Ami Felcsúton nem sikerült, Eszéken összejött

  • hatharom.com

Remekül kezdte a horvát bajnokságot az Osijek (Eszék) csapata, amely 5 fordulót követően a tabella 4. helyén áll.

Mészáros Lőrinc felbukkanásával új szelek fújnak Eszéken / Fotó: dnevnik.hr

A tavalyi szezonban a bennmaradást éppen hogy kiharcoló eszéki klub a nyáron új befektetőre talált a Puskás Akadémia tulajdonosában, Mészáros Lőrinc személyében, aki immáron többségi tulajdonosa a csapatnak. A magyar vállalkozó felbukkanásával a csőd szélére került eszéki klub anyagi helyzete a nyáron stabilizálódott, sőt, még arra is jutott, hogy a csapatot kellőképpen megerősítsék.

Az Osijek sikeresen el is kapta a bajnokság rajtját, hiszen 5 fordulót követően 10 szerzett ponttal a tabella 4. helyen áll, előtte pedig csak a három topcsapat, a Dinamo Zagreb, a Rijeka és a Hajduk Split található. Mindezt úgy sikerült tető alá hozni, hogy a tavalyi szezon első négy helyezettje közül már hármat letudott (Rijeka, Hajduk Split, Lokomotiv), az öt meccsből pedig háromszor idegenben lépett pályára. 

Az Osijek tehát akár még az európai kupaszereplést érő helyre is odaérhet, bár azért az mindenképpen a bravúr kategóriába tartozna. Mindenesetre érdemes odafigyelni az eszékiekre, hiszen a bukmékerek egyelőre a tavalyi (és az elmúlt években megszokott) gyengébb szereplésből indulnak ki, és igen kedvező oddsokat kínálnak a csapatra. 

Most hétvégén a Slaven Belupo otthonában vizitálnak a szlavóniaiak, amely csapat közvetlenül az Eszék mögött áll a tabellán. Ebben a felállásban utoljára 2007-ben tudott nyerni az Eszék, azonban ezúttal mindenképpen jó lehet az egyik pontra, hiszen a Belupo sokat gyengült a nyáron, a legjobb góllövőjét pedig éppen a héten adta el pont az Osijeknek. 

Slaven Belupo - Osijek
hatharom.com-tipp: Osijek vagy döntetlen
TippmixPro@1.55
[2261509] 2016-08-20 21:00:00 Slaven - Osijekx;
209857

 

Kattints a képre a játékért!