Bajnokok Ligája

Guardiola a szomszédban, meleg meccs vár az Ajaxra

Az utolsó köréhez érkezett a Bajnokok Ligája selejtezője, a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájának küszöbén már egyetlen csapat sem akar elbukni.

Kedden és szerdán rendezik a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körös mérkőzéseinek odavágóit. A keddi játéknap legnagyobb hala az angol Manchester City lesz, amely a román ezüstérmes Steaua Bukarest otthonába vizitál. Josep Guardiola együttese a hétvégén 2-1-re legyőzte hazai pályán a Sunderland gárdáját, ám a csapat játéka messze volt a csúcsminőségtől, így a teltházas bukaresti arénában lehetnek majd izzasztó percei az égszínkékeknek. Ennek ellenére a bukmékerek favorizálják az angolokat, akiknek győzelme mindössze 1.40-es szorzóval tehető a   -n. 

Izgalmas találkozónak ígérkezik az Ajax és a Rosztov derbije is. Mindkét alakulatnál komoly változások mentek végbe a nyáron, új edző dolgozik mindkét oldalon és mivel a szezon elején járunk, így nagy kérdés, hogy melyik gárdának lesz jobb napja. A bukik szerint a hollandok otthon sokkal esélyesebbek a győzelemre, ám az oroszok az előző körben - amikor az Anderlechtet búcsúztatták - már megmutatták, hogy nem szabad őket leírni. Akik szeretik a meglepetéseredményeket és a nagy oddsokat, azoknak csábító lehet a Rosztov győzelmére kínált közel ötszörös szorzó.

A dán FC Köbenhavn parádés formában várhatja az APOEL elleni ütközetet. A koppenhágaiak veretlenek az új idényben, a selejtező előző körében a román bajnok Astrát lépték le simán. A skandinávok különösen hazai pályán vannak elemükben, egészen elképesztő szériát produkálnak saját közönségük előtt, hiszen utolsó 10 hazai tétmeccsüket megnyerték! Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy mindössze 1.40 a hazai győzelem szorzója.

Jóval kiegyenlítettebb csatára lehet számítani a Dinamo Zagreb és a Salzburg összecsapásán. A horvát és az osztrák bajnok közül előbbinek jött ki jobban a lépés a BL-ben, így az első meccsen bravúr lenne a salzburgiaktól egy győzelem. A hétvégén mindkét csapat győzelemmel melegített. Két évvel ezelőtt az Európa Liga kvalivan meccselt utoljára egymással a két gárda, akkor a Salzburg oda-vissza kitömte a (4-2, 5-1) a horvát rekordbajnokot.

Végül, de nem utolsósorban egy svájci-német rangadót is rendeznek. A Young Boys-Mönchengladbach találkozónak az mindenképpen a hazaiak mellett szól, hogy a svájci liga már három hete elstartolt, míg a német Bundesliga csak a hétvégén kezdődik. Ennek ellenére a németeket hozták ki favoritnak az irodák, a zöld-fehérek sikere 2.10-el rakható, míg a hazaiak győzelme kereken pénzünk 3-szorosát fizetné.

2016-08-16;42
[2335652] 2016-08-16 20:45:00 Steaua Bucuresti - Manchester Cityx;