Premier League

Gólokat hozhat a londoni derbi

  • hatharom.com

A Premier League első fordulójának zárómérkőzésén a két londoni rivális, a Chelsea és a West Ham találkozik.

Gólokat hozhat a londoni derbi.

Úgy vághat neki az idei szezonnak a Chelsea együttese, hogy csak és kizárólag az angliai küzdelmekre kell koncentrálnia, azokon belül is prioritást élvez a Premier League. A londoniak ennek megfelelően megerősítették csapatukat, hiszen fontos távozójuk nem volt, míg érkező oldalon Michy Batshuayit, N'Golo Kantét és a kölcsönből visszatérő Juan Cuadradót találjuk. A kispadon is nagyot fogott Roman Abramovics, hiszen vezetőedzőnek a Juventus együttesével szinte mindent megnyerő, majd az olasz válogatottal is jól teljesítő Antonio Contét szerződtette.

A talján mester vélhetően visszavezeti majd a szűk elitbe a Kékeket, de még egyáltalán nincs kész a Chelsea. Ezt a felkészülési találkozókra alapozzuk, ahol becsúszott egy-két érdekes eredmény, továbbá megfigyelhető volt az is, hogy a londoniak rengeteg gólt kaptak. Ez pedig nem egy jó ómen a városi rangadó előtt.

Ami a vendégeket illeti, a West Hamnek is sikerült megerősödnie a nyáron, hiszen többek közt André Ayew, Arthur Masuaku, Joanathan Calleri, Gökhan Töre, Havard Nordtveit és Sofiane Feghouli is a Kalapácsosok játékosa lett, míg távozó oldalon James Tomkins, Emmanuel Emenike és Alex Song neve érdemel említést. A legnagyobb húzás viszont kétségkívül Dimitri Payet és a mester, Slaven Bilic megtartása volt. A francia játékos berobbant a nyári Európa-bajnokságon, idén is húzóembere lehet a WHU-nak, míg a horvát edző fanatizmusa már az előző szezonban is átragadt a játékosokra, akik behozták a csapatot a hetedik helyre, s mindössze négy ponttal maradtak le a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik pozíciótól.

A vendégek felkészülése hosszú volt, köszönhetően az Európa Liga selejtezőjének. A második számú európai kupasorozatban pedig már két tétmeccsen is túl van a WHU, a bordó-kékek a Domzale együttesét búcsúztatták. Mindezeknek köszönhetően a Kalapácsosok előrébb tartanak, mint a hazaiak, s könnyen benne van a pakliban, hogy meglepik a Chelsea-t a Stamford Bridge-en. Ám ez nem biztos, hogy összejön, és egyébként sincs érték az X2-ben, sokkal inkább a mindkét csapat szerez gólt opcióban van, amelyet az utóbbi években rendre produkálnak egymás ellen a felek. Erre a fogadási lehetőségre pedig jól fizetnek a bukmékerek, a     speciel 1.75-szörös pénzt kínál arra, hogy mind a Kékek, mind a Kalapácsosok betalálnak hétfő este.

A Premier League hétfői mérkőzésének szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Chelsea-West Ham 1.60 3.40 5.70





 

2016-08-15;47
209498