Riói olimpia

Édes bosszút vehet a magyar válogatott

  • hatharom.com

Élet-halál meccs vár a női vízilabda-válogatottra hétfőn, Bíró Attila lányai Ausztráliával negyeddöntőznek.

Élet-halál meccs vár a magyar válogatottra.

Elveszítette utolsó csoportmérkőzését a magyar női vízilabda-válogatott, Bíró Attila tanítványai az olimpiai címvédő USA-tól kaptak ki 11-6-ra szombaton. A vereségünk súlyossága főként a második negyedben történteknek köszönhető, amikor is az amerikaiak úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon, s azt a nyolc percet négy találattal nyerték meg. No, de azzal a találkozóval már nem is érdemes foglalkozni, egyébként is félig-meddig gyakorló meccsnek fogták fel lányaink a hétvégi ütközetet.

Merthogy a FINA-szabályainak köszönhetően borítékolható volt, hogy Ausztráliával találkozunk a negyeddöntőben, amely válogatott nagyjából hasonlóan játszik, mint az amerikai. Evégett mindenképp jó volt, hogy az USA-val játszottunk szombaton, na, meg az is, hogy ismét az a kanadai hölgy volt a szombati találkozó egyik bírája, aki valamiért még mindig erősen pikkel ránk. A tengerentúli kisasszonynak köszönhetően mindössze négyszer játszhattunk emberelőnyben, de sokkal többet emberhátrányban, ami nem rossz, ha figyelembe vesszük azt, hogy a legfontosabb mérkőzés következik a tornán. Merthogy, itt már nem lehet hibázni, a vesztes megy a vigaszágra, míg a győztes biztos, hogy éremért játszik a hét második felében.

„Szerettem volna, ha szorosabb a végeredmény, de végül is ezt nem oszt, nem szoroz. Tudtuk, Ausztrália ellen játszunk majd a negyeddöntőben, és ha az amerikaiak elleni mecset veszem alapul, mindenképpen bizakodva nézhetünk a jövőbe. Az összkép lehetett volna jobb, ki kell emelnem Kasó Orsi védéseit, Antal Dóra játékát, valamint Szücs Gabi helytállását. Az biztos persze, hogy az ausztrálok ellen kellenek még rajtuk kívül is jó egyéni teljesítmények. Sem a ceglédi, sem a BENU-kupás meccsünket nem vehetjük alapul, a régebbieket meg pláne. Nem tudnak meglepni bennünket, bízom a csapatomban!” - mondta Bíró Attila az mvlsz.hu-nak.

A legutóbbi két olimpián az ausztrálok bronzérmet szereztek, sajnos mindkétszer a mieinket győzték le a helyosztón. Ideje lenne már visszavágni az óceániaknak, de az előjelek alapján egy hajszállal sajnos most is ők az esélyesebbek. Az említett két találkozón kívül  - ahogy szövetségi kapitányunk említette -, az ausztrálok kétszer is megmérkőztek Takács Orsolyáékkal a nyáron Magyarországon, s egyszer 5-3-ra nyerni tudtak, míg egyszer 7-7-es döntetlent értek el. A csoportban is jobban szerepeltek, hiszen az oroszokat és a házigazda brazilokat roppant simán legyőzték, igaz, az olaszok ellen meglepetésre 8-7-re kikaptak.

A fogadóirodákban Ausztrália számít a mérkőzés favoritjának, de a bukik roppant szoros mérkőzést várnak. Mi is osztjuk ezt a véleményt, úgy véljük, hogy bármely együttesnek reális esélye lehet a továbbjutásra, főleg, ha nem lesz részrehajló bíráskodás. Úgy véljük, hogy ha esetleg ki is kapnánk, akkor is maximum egy találat lesz a felek között, vagyis a Magyarország +1,5-ös hendikepben látunk értéket.

Ausztrália-Magyarország
hatharom.com-tipp: Magyarország +1,5
TippmixPro@1.70
Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!