NB I

Új edzőjének bizonyítana a Loki

Leonel Pontes első alkalommal irányítja majd a DVSC együttesét. Veszélyes, de verhető ellenfél látogat a Nagyerdőbe, hiszen az MTK még gólt sem lőtt az idei bajnokságban.

Igencsak érdekes mérkőzés van kilátásban a Debrecen és az MTK között, mert bár szinte minden faktor a házigazda mellett szól, a vendégek két fontos "igazolást" is eszközöltek a héten, így Teodoru Vaszilisz megerősített csapattal próbálhatja megszakítani a gyenge debreceni szériát.

A Nagyardei Stadionban ugyanis pályára léphet a Diósgyőrtől szerződtetett Drazsen Okuka és az ötmeccses eltiltását letöltő Torghelle Sándor is. Azonban a sérültek listája még így is vaskos, hiszen Darko Nikacs, Myke Bouard Ramos és Mato Grgics sem tarthat a csapattal Debrecenbe. A kék-fehéreknek hatalmas szükségük is van "Air Sanyira", hiszen négy meccs után egy ponttal és rúgott gól nélkül szerénykednek az OTP Bank Liga utolsó helyén.

[2253492] 2016-08-13 18:00:00 Debrecen - MTKx;10

Mozgalmas napokon vannak túl Debrecenben, hiszen Kondás Elemért követően kinevezték végleges vezetőedzőnek Leonel Pontest, aki korábban a portugál válogatottnál és a Sporting utánpótláscsapatánál is dolgozott. A portugál tréner elmondta, új neki még a magyar futball, szoknia kell a légkört, de a Debrecent erős csapatnak tartja és képesnek érzi egy jó bajnoki helyezés elérésére.

A hatharom.com szerkesztői a forduló összes mérkőzésére tippelnek. Jóslatainkat keresd az NB I-aloldalunkon!

A 44 éves tréner vélhetően harcos Lokit épít majd, mint azt a Naplónak elárulta, szeretne képzett csapatot összerakni. "Úgy látom, kellően nyitottak a labdarúgók arra, hogy bármilyen stílust befogadjanak. Ugyanakkor van egy saját elképzelésem, amiben egyetértünk az elnök úrral, mégpedig az, hogy nagyon harcosnak kell lennünk. Sokat kell mozognunk, és rengeteget kell futnunk. Ha erre képesek leszünk, akkor egyre szervezettebbé válhatunk. Roppant képzett együttes formáját kell mutatnunk, ami egy professzionális gárdára jellemző, azokat a karaktereket nekünk is magunkon kell viselnünk. Ennek igaznak kell lennie a pályán kívül is."

Pontes és Szima Gábor elnök között már most nagy a barátság

Pontes első mérkőzésén még nem számolhat mindenkivel, Tisza Tibor eltiltott, Holman Dávid pedig sérült, de a visszatérő Szakály Péter és Varga József játéka is erősen kérdéses.

A DVSC az elmúlt években kifejezetten szívesen játszott az MTK-val, utolsó hét meccsükből hatszor a piros-fehérek örülhettek, hazai pályán pedig ötös győzelmi szériában vannak Mészárosék. Herczeg András vezetésével legyűrték a két újoncot, és bizony nem is rossz játékkal. Most az ezer sebből vérző fővárosiak ellen is ők az esélyesek és ha a hátsó sor meg tudja állítani a gólra kiéhezett Torghellét, akkor nem lehet gond a hazai siker.

hatharom.com-tipp: Debrecen
TippmixPro @1.52
[2253492] 2016-08-13 18:00:00 Debrecen - MTKx;
2016-08-13;212
209575

Kattints a képre a játékhoz!