Premier League

Megtippeltük, hogy ki nyeri az idei angol bajnokságot!

  • hatharom.com

Favoritra és underdogra sem éri meg fogadni. Szerintünk az arany középút lesz a kifizetődő idén Angliában.

Idén a hat nagyágyú és a tavalyi bajnok, Leicester pályázik esélyesként a bajnoki címre az angol Premier League-ben. A bukmékereknél a Manchester City számít a legnagyobb favoritnak - 3.50 @ Tippmixpro -, míg a Rókák duplázásával is szép summát - 31.00 @ Tippmixpro -lehetne zsebre tenni. Szerintünk azonban az arany középút lesz a kifizetődő, vagyis úgy véljük, hogy idén a Manchester Unitedra éri meg fogadni!

Ki nyeri az idei angol bajnokságot?
hatharom.com-tipp: Manchester United
TippmixPro@4.25

Hogy miért? Nos, a Vörös Ördögök Sir Alex Ferguson távozása után most vágnak neki először olyan vezetőedzővel a bajnokságnak, aki tud egy ilyen kaliberű klubot irányítani. José Mourinho már többször bizonyított, Anglia pedig a kedvenc játéktere, hiszen a Chelsea-vel korábban mindent megnyert már a szigetországban. Első hivatalos tétmeccsén is hiába játszott gyengén a MU, mégis elhódította a Szuperkupát. A mester mellett minőségi játékosok - Zlatan Ibrahimovic, Henrih Mhitarjan, Eric Bailly, Paul Pogba - is érkeztek az Old Traffordra, a gerinc pedig nem volt rossz. Ráadásul vélhetően a nemzetközi kupaszereplés idén háttérbe kerül majd, igaz, nem is csoda, hiszen a Vörös Ördögök ezúttal csak az Európa Ligában indulnak. Így pedig gyakorlatilag csak és kizárólag a Premier League-re fókuszálhat majd a United, ami szerintünk döntő lehet.

Hasonló helyzetben van a Chelsea is, amely gárda idén speciel sem a BL-ben, sem az EL-ben sem képviseli magát, ugyanakkor Antonio Conte személyében egy olyan vezetőedző irányítja a londoniakat, akinek teljesen ismeretlen az angliai közeg. Ettől függetlenül az olasz szakvezető rendkívül felkészült, de még speciel egyszer sem csinálta végig mondjuk a "karácsonyi darálást", továbbá olyan kaliberű játékosokat nem szerződtettek a Kékek, mint a Vörös Ördögök. Michy Batshuayi nagy ígéret, de nem bizonyított, és az sem biztos, hogy N'Golo Kanté tudja hozni a leicesteri formáját a Stamford Bridge-en. Az alapmag egyébként nem rossz, de a tavalyi betli idén is benne lehet a pakliban.

A bukiknál toronymagas favorit a Manchester City, amely gárda még többet költött a nyáron, mint a United, ráadásul Pep Guardiola személyében szintén új edzője van. Azonban a katalán szakember sincs teljesen képben az angol viszonyokkal, ráadásul a klub tulajdonosai a Bajnokok Ligája elhódítását sokkal fontosabbnak tartják, mint az angol bajnoki címet. Ami szintén a City ellen szól, hogy sok idő kell az új játékosoknak - John Stones, Leroy Sané, Gabriel Jesús, Ilkay Gündogan, Nolito - amíg beépülnek, továbbá az egész csapatnak, amíg átveszi Guardiola filozófiáját és megtanul a katalán mester elképzelése szerint játszani. Szerintünk erre ez az esztendő biztosan rámegy a manchesterieknek, akiknek ha választaniuk kell majd tavasszal, hogy melyik sorozatra koncentrálnak, biztos, hogy nem a Premier League-et választják.

Még az Arsenalra sem fizetnek túl sokat a fogadóirodák, pedig gyakorlatilag kész csoda lenne, ha az Ágyúsok megnyernék a bajnokságot. Arséne Wenger maradt a kispadon, minőségi játékos egyetlen egy, Granit Xhaka érkezett, vagyis nagyjából minden maradt a régiben Londonban. A csapat fele már a szezon előtt megsérült, ráadásul Wengert ismerve egyik sorozatot sem adják majd fel az Ágyúsok, vagyis szinte borítékolható, hogy ahogy tavaly is, úgy idén is december körül kipukkad a piros-fehér lufi és majd azért izgulhatnak az Arsenal hívei tavasszal, hogy elcsípjék a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyek egyikét.

A Liverpoolnál a fiatalokban látja a jövőt Jürgen Klopp, amiről Sadio Mané és Georginio Wijnaldum átigazolása is árulkodik. A Vörösöknek összességében nincs rossz csapatuk de az eddig felsorolt gárdákkal egyszerűen nem tudják majd felvenni a versenyt, ráadásul a német edző stílusa sem vált mindig előnyére a liverpooliaknak, és ez idén is rányomhatja bélyegét a teljesítményre.

A Tottenham nagyjából együtt maradt a nyáron, picit erősödtek Mauricio Pochettinóék, azonban a londoniak a Bajnokok Ligájában is szerepelnek, amit mindig komolyan vesznek, így vélhetően sok lesz nekik a kettős terhelés, és ideje korán kiszállnak a versenyből. Erre gyanakszunk a regnáló bajnok Leicesternél is, amely tavaly hatalmas bravúrt hajtott végre, s most még nagyobb bravúr lenne, ha megvédenék címüket a Rókák, még ha ez az oddsokból nem is derül ki. Azonban lehetetlen, hogy Claudio Ranieri ugyanazt a kezdőcsapatot tudja mind a 38 bajnokin ismét kiállítani, továbbá új fogalom kerül be a leicesteriek könyvébe, még pedig a kettős terhelés, amivel szerintünk nem tudnak majd megbirkózni.

Ki nyeri az angol bajnokságot? -    
Csapat Odds
Manchester City 3,50
Manchester United 4,25
Chelsea 6,75
Arsenal 7,00
Liverpool 9,50
Tottenham 9,75
Leicester 31,00