Riói olimpia

Meghökkentő szervájával híressé vált az olasz strandröpis

Az olasz strandröplabdázó, Adrian Carambula a riói játékok egyik legnagyobb sztárja lett, köszönhetően teljesen egyedi szervájának.

Egy átlagos sportszerető a strandröplabda sportágával leginkább négy évente, az olimpiai ötkarikás játékok során találkozik, de amit Adrian Carambula művel, az valódi kuriózumnak hathat a laikusok szemében. Az olaszok profija egy teljesen egyedi szerválást fejlesztett ki: a labdát rendkívül magasra üti fel a levegőbe, amely aztán villámgyorsan, össze-vissza csavarogva zuhan át az ellenfél térfelére. Az olasz röpis az adogatást "skyball"-nak nevezte el, a szurkolók pedig őt Mr. Skayball-nak. Elmondása szerint egyébként az ellenfél megzavarására szereti használni az adogatást leginkább. 

A riói olimpián az Adrian Carambula, Alexm Ranghieri olasz páros előbb 2-0-ra verte az osztrákokat, majd 2-1-re a kanadaiakat, az utolsó csoportmeccsen pedig 2-0-ra kikapott a házigazda braziloktól, de így is a 16 között folytatja. A küldföldi fogadóirodákban Carambula-Ranghieri páros végső győzelme 15-szörös pénzzel kecsegtet.