Riói olimpia

Verrasztó Dávid nem látja a jövőt, de megpróbál felállni

A Rióból hazatérő úszó szerint meg kell fejteni, miért sikerül mindig ilyen rosszul az olimpia előtti félév.

Igencsak nagy vihart kavart a kommentelők körében, hogy Verrasztó Dávid visszalépett a 200 méter vegyes küzdelmeitől. A szövetségi kapitány, Hargitay András korábban elárulta, az eredeti terveik között is az szerepelt, hogy Verrasztó csak 400-on indul (ahol egyébként világbajnoki ezüstérmesként a csalódást keltő 12. helyen végzett), végül azonban mégis benevezték. Ám miután tanítványa visszalépett a küzdelmektől, sokan egyszerűen gyávának bélyegezték. A hazaérkezést követően a fiatal sportoló az M4-nek nyilatkozott.

"Sajnos még mindig nem tudom mi történt, de szeretnék rájönni. Kint nem beszéltünk róla, azért is jöttünk haza, hogy rájöjjünk, miért van az, hogy már másodjára 3,5 évig jól szerepeltem, és pont a kapuban csúsztam el. Négy éve ugyanez volt, ezért volt kérdőjeles a 200 vegyes. Úgyhogy kérdőjelként volt beírva, de beneveztünk. Közösen hoztuk ezt a döntést, sajnáljuk nagyon, hogy így alakult.

Nagyon rossz, hogy 3,5 évig minden sikerült, csak itt nem. Megpróbálok felállni innen is..." - mondta csalódottan a 27 éves úszó.