Nemzetközi foci

Krízis van Argentínában - Maradona

Diego Maradona szerint az argentin csapat azt kockáztatja, hogy ott legyen a következő két világbajnokságon.

Tragikus éve van az argentin futballnak. A Copa América-égés után az olimpiai csapat is csődöt mondott, szégyenszemre győzelem nélkül estek ki a riói tornáról. A gyatra eredmények miatt többen is a honi labdarúgó szövetséget ekézik - többek között emiatt gondolkozik több válogatott játékos is a szereplés lemondásán. Diego Maradona szerint valóban hatalmas bajok vannak.

"Mialatt Honduras legyőzött minket a Szövetség vezetői Miamiben napoztak. Egyszerűen nem érdekelte őket az argentin foci. Egy Honduras egyszerűen nem verhet meg minket, nem tudnak semmit a futballról. Tisztelem őket természetesen, de ők baseballozni tudnak, nem focizni. Jelenleg azt kockáztatjuk meg, hogy ott legyünk a következő két világbajnokságon" - nyilatkozta Diego.

A csillag is elmondta véleményét Messivel kapcsolatban, aki a Copa-kudarc után mondta le a válogatottságot. "Óriási gondok vannak a válogatottnál, nem csoda, hogy Messi levette a címeres mezt. Egyáltalán, hogy fordulhat elő, hogy az edzői stáb családja jobb szállást kap és jobb körülményeket biztosítanak számukra, mint a játékosoknak? Sok sikert kívánok ugyanakkor a frissen kinevezett Bauzának, de elképesztően nehéz dolga lesz" - fejezte be Maradona.

Az 55 éves csodacsatár habár szintén jelentkezett a kispadért, a szövetség számításba sem vette őt Gerardo Martino utódjaként.

Argentína a 2018-as vb-selejtezőcsoportban hat fordulót követően a harmadik helyen áll tizenegy ponttal, két-két egységgel lemaradva Uruguay és Ecuador mögött. A nemzeti tizenegy legközelebb Uruguay ellen lép pályára, szeptember 2-án.

Melyik ország nyeri a 2018-as vb-t?
Németország 6.50
Brazília 10.00
Argentína 10.00
Franciaország 10.00
Spanyolország 11.00
Olaszország 15.00
186573

 

Kattints a képre a játékhoz!