Magyar foci

Kleinheisler karrierje nem várt fordulatot vehet

  • hatharom.com

Nagy valószínűséggel csapatot vált Kleinheisler László, a német Bundesligában szereplő Werder Bremen magyar válogatott középpályása.

A "magyar Scholes" új csapatot kereshet magának?

Bár a 22 éves játékos a franciaországi Európa-bajnokság egyik nagy felfedezettjének számított, a tornán összeszedett sérülése miatt most lehet, hogy karrierje nem várt, negatív fordulatot vesz.

Habár Kleinheisler az Eb-n nyújtott produkciójával a Werder Bremennél kifejezetten elégedettek voltak és visszautasítottak minden kérőt, a fiatal középpályás sérülése miatt az alapozás nagy részét kénytelen volt kihagyni, ez pedig egy olyan játékosnak, aki a kezdőcsapatba kerülésért harcol, óriási hendikeppet jelentett.

A brémai klubvezetők ráadásul egy igen komoly nevet is igazoltak a támadószekcióba, amikor a német válogatott Max Krusét 7,5 millió euróért megvásárolták a Wolfsburgtól. Vagyis egyik pillanatról a másikra, a Kleinheisler helyzete gyökeresen megváltozott, menedzsere pedig a sportnapilapnak nyilatkozva elmondta, jelenleg a brémai klubbal közösen azon dolgoznak, hogy új csapatot találjanak a középpályásnak.  "Érkezett ajánlat Bundesliga-egyes és -kettes együttestől is, a tárgyalások zajlanak, egyelőre csak az biztos, hogy a Werder el nem, csak kölcsön akarja őt adni.” - fogalmazott Nagy Mihály.

Noha a 44 év után újra az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott a torna egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy megnyerte a csoportját, a nemzeti alakulat tagjainak egyéni karrierje várakozáson alul alakul idáig. Dzsudzsák Balázs a napokban írt alá egy arab klubhoz, Stieber Zoltánt átadó listára tették a Hamburgban, a jelek szerint pedig Kleinheisler is távozni kényszerül a Werdertől.

Mindez a magyar válogatott szempontjából sem túl üdítő, hiszen a mieink szeptember 6-án a Feröer-szigetek elleni idegenbeli mérkőzésen már világbajnoki selejtezőt vívnak.

[2059297] 2016-09-06 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx;