Riói olimpia

Újabb nehéz meccs előtt a Benedek-csapat

  • hatharom.com

A két döntetlennel rajtoló magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfele ezúttal Görögország lesz.

Újabb nehéz meccs előtt a Benedek-csapat.

Második olimpiai mérkőzésén sem sikerült nyernie a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, igaz, legalább ezúttal sem kaptak ki Benedek Tibor tanítványai. Pólósaink hétfőn Ausztráliával mérkőztek, s a szerbekhez hasonlóan parádés első félidőt produkáltak (6-5). A második etapban viszont, mintha elfogyott volna a szufla, mivel az óceániaiak egyenlíteni, sőt fordítani is tudtak (7-8). Nagyon érett az első vereségünk, de a végére összekapták magukat Erdélyi Balázsék, sikerült visszavenni az előnyt (9-8), de az utolsó szó az ausztráloké volt (9-9).

"Egy harcos, kemény mérkőzés volt, nagyon jól alkalmazták a szoros emberfogást az ausztrálok és nehezen tudtunk időben felérni, ezért rövidebbek voltak a támadásaink. Az emberelőnyöket mindkét csapat hatvan százalékosan használta ki, ami nekünk jó előny de rossz hátrány. Több jó egyéni teljesítmény kell még, hogy téthelyzetben egy-egy gólt tudjunk lőni. Még nagyon hosszú a csoportkör, még nagyon sok minden fog történni, ugyanakkor jó kis pofon volt ez. Vannak még nagyon fontos mérkőzéseink a csoportban, semmi nem dőlt el. Mind a két csoport nagyon erős és nagyon sok fontos mérkőzés lesz még, már rögtön a következő Görögország ellen. A  görögök elleni meccs nem lesz könnyű, de itt nincs könnyű mérkőzés, ez az olimpia, ahol minden meccs az utolsó pillanatig vérre megy." - nyilatkozta szövetségi kapitányunk az ausztrálok elleni meccset követően az M4 Sportnak.

Kattints a képre a játékhoz!

Ami a görögöket illeti, a kék-fehérek majdnem az olimpia negatív meglepetését okozták Japán ellen a nyitófordulóban, hiszen az ázsiaiak 7-4-re vezettek a záró negyed előtt. Azt követően viszont varázsütésre feljavultak Hrísztosz Afrudákiszék, akik végül 8-7-re behúzták azt a meccset. Ez pedig kitartott a hétfői szerb meccsre is, hiszen a görögök gyakorlatilag lemásolták a mieink teljesítményét déli szomszédaink ellen, hiszen végig vezettek, de végül be kellett érniük a döntetlennel (9-9).

A déliek ezúttal is kellemetlen és lassú stílusú vízilabdát játszanak, vagyis roppant kemény mérkőzés vár a Benedek-csapatra szerdán. A lélektani előny ráadásul a helléneknél van, hiszen egyrészt az eddigi olimpiai eredményeknek köszönhetően felszabadultan ugorhatnak a medencébe, másrészt a Világligában hiába győztük le őket májusban három góllal hazai pályán, mégis a görögök jutottak ki a Szuperdöntőre.

A bukmékereknél abszolút háromesélyes a mérkőzés, ami az eddig látottak alapján nem meglepő. Ha kikapnának Varga Dénesék, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnének, ha viszont legyőznék a görögöket, akkor gyakorlatilag karnyújtásnyira kerülhetnének a csoportelsőségtől, ami gyakorlatilag egyenlő lenne az elődöntővel. Ha kijön a felek közti különbség, akkor minden esélye megvan a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a győzelemre szerdán, de nem árt óvatosnak lenni ezen az olimpián, így kétesélyben fogadunk a magyarokra.

Görögország-Magyarország
hatharom.com-tipp: Magyarország vagy döntetlen
TippmixPro@1.53