Riói olimpia

Nem hajlandóak fogadni az amerikaiak - íme az okok

Pang a fogadópiac az Egyesült Államokban, a játékosokat nem érdeklik az 1.001-es oddsok.

Hiába a két évtizedes várakozás, az olimpia egyelőre messze nem váltja be a hozzá fűzött reményeket az Egyesült Államok szerencsejáték-iparában. Mint azt korábban megírtuk, 26 év után a riói az első olyan játékok, amelyre legálisan lehet fogadni több amerikai államban is. Ám az esélyek túlságosan egyértelműek, így nemigen lehet értéket találni az alacsony oddsokban.

"Alacsonyak a limitek és a kínálat sem eléggé bőséges" - hangzik a szakértőtől a válasz a miértre. Mint azt Jay Rood, az egyik fogadóiroda alelnöke elmondta, még egy átlagos vasárnapi NFL-napot sem közelít majd meg az eddigi fogadási volumen. Rood az olimpiát egy nagyobb MLB-mérkőzéshez, esetleg egy kosárlabda-meccshez vagy golf tornához hasonlította jelentőségében az amerikai fogadók számára. Ám kifejezte reményét, hogy a döntők közeledtével megélénkül a zérdeklődés.

A kínálat szűkössége mellett fontos tényező, hogy az oddsok rendkívül alacsonyak. Például az amerikai íjászra, Brady Ellisonra a líbiai Ali El Gharari ellen 1.001-ért lehetett fogadni, az ilyen szorzók pedig egyszerűen nem vonzzák a fogadókat. "Az emberek nem tesznek fel 160 dollárt, hogy nyerjenek 10-et a férfi kosárlabdázók végső győzelmvel vagy 145-öt a nőknél, esetleg 100-at arra 1.10-es oddson, hogy az amerikaiak nyerik a legtöbb aranyat. Az átlag fogadó ennél többet akar nyerni".

A szakértő szerint emellett az időzítés sem kiváló. "Holtszezon van Amerikában, hiszen a major-sportok közül csak az MLB megy. Las Vegasban is sokkal kevesebb ember van ilyenkor, nekik pedig kevesebb a pénzük." A televíziós közvetítések hiánya is oka lehet az alacsony érdeklődésnek, az NBC ugyanis tényleg csak a legfontosabb eseményeket tűzi műsorra.

Az olimpia egyébként nem jelent szükségszerűen gyenge fogadási eseményt, hiszen a 2012-es olimpia az Egyesült Királyságban elképesztően nagy bevételt hozott.

Talán ha 2024-ben majd Los Angeles elnyeri a rendezés jogát...

Kattints a képre a játékért!