Felkészülés

Ismét olasz csapat rabolja el a Barca házi trófeáját?

A katalánok erős csapattal készülnek revánsot venni a Sampdoria ellen.

1966 óta rendezik meg minden évben a Joan Gamper-kupát, ezzel is emlékezve az FC Barcelona klub megalapítójára. A svájci üzletember 1899-ben egy újsághirdetésben toborozta össze a játékosokat, majd végül alapítóként vett részt a klub születésében.

Az eddigi ötven kiírás nagy részét természetesen a Barcelona nyerte, "külsős" gárda csupán tizenkét alkalommal nyerte meg a trófeát. Az 1997 óta már kétszereplős kiírásnak magyar győztese is van, 1970-ben a Dinamo Moszkvát verte 3-1-re az Újpest. A trófea utolsó három alkalommal a házigazdánál maradt, ám szerda este éppen az a Sampdoria lesz Messiék ellenfele, amely utoljára borsot tudott törni a gránátvörös-kékek orra alá.

Várható kezdőcsapatok
Barcelona (4-3-3): Bravo – Digne, Mathieu, Mascherano, Vidal – Busquets, Iniesta, Rakitic – Munir, Suarez, Messi
Sampdoria (3-5-2): Viviano – Mesbah, Castan, De Silvestri – Barreto, Palombo, Alvarez, Campana, Cigarini – Muriel, Schick

És remek lehetőség a javításra ez a Barcának, a Liverpool elleni 0-4 után ugyanis sokan megkérdőjelezték a csapat erősségét. Bár Luis Enrique mester kategorikusan kijelentette, ez a legerősebb Barca az elmúlt években, azért nem ártana ezt hazai pályán is megmutatniuk. Lucho minden bizonnyal erős csapatot küld majd pályára, noha a katalánokra feszített tempó vár, a jövő héten kezdődő bajnokság előtt még két Szuperkupa-találkozón is megvívnak a Sevillával. Ennek ellenére az új igazolások szinte biztosan szerephez jutnak majd, André Gomes,  Umtiti és Digne játéka is valószínű, elöl pedig Suárez és Messi társa Munir lehet.

Az ellenfél az a Sampdoria lesz, amely dolgos heteken van túl. Marco Giampaolo több játékost is hozott és többeket elengedett, például Joaquin Correát és Roberto Sorianót Spanyolországba. A genovai gárda eredményeiből sok következtetést nem tudunk levonni, verték a Chievót és két gyengébb gárdát, de kikaptak a Feralpisalótól és ikszeltek a Málaga ellen.

Ha valóban ezzel a kezdővel áll ki Luis Enrique, akkor nem fér kétség a sima Barca-győzelemhez.

hatharom.com-tipp: Barcelona -2 (európai hendikep)
TippmixPro @1.85
[2278724] 2016-08-10 20:30:00 Barcelona - Sampdoriax;