NB I

Bajban az MTK, nyert a Vidi és a Loki

Tovább tart a fővárosi csapat vesszőfutása, a Vidi és a Debrecen azonban nyerni tudott az újoncok otthonában.

A gyenge idényt futó MTK és Haladás találkozott egymással Dunaújvárosban. Az eddig egy ponttal sereghajtó MTK - amely utolsó alkalommal nélkülözte a kiállítása miatt eltiltott Torghelle Sándort - és a mérkőzést megelőzően két ponttal álló szombathelyi együttes is a védekezésre fordított nagyobb figyelmet az ivószünettel tarkított első játékrészben. A szünet előtt az első élvonalbeli találatát szerző Hegedűs góljával jutott előnyhöz a vasi csapat.

A fordulás után Williams gólja végképp megpecsételte a negyedik mérkőzésén is gólképtelen MTK sorsát, amely így maradt a tabella utolsó helyén.

A Videoton egy dániai 120 perces öldöklő csatát követően a három pontért utazott Gyirmótra. Aktívan és a kapura veszélyesen kezdte a találkozót a Videoton - amely csütörtökön kiesett az Európa Liga selejtezőjéből -, de gólt akcióból és rögzített helyzetből sem tudott szerezni, majd játéka veszített az iramából. A Gyirmót ritka ellentámadásai egyikéből egy érvénytelenített találatig jutott.

A második félidőt is nagy lendülettel, és - hazai szempontból elkerülhető - góllal kezdte a székesfehérvári együttes, amely az ezúttal nem középhátvédet játszó, hanem a védelem előtt futballozó Juhász Roland jóvoltából került előnybe. A szerb Danko Lazovic, valamint Pátkai Máté is látványos góllal növelte a különbséget, a 0-4-es végeredményt pedig Feczesin Róbert állította be a lefújás előtt.

Az edzőváltás előtt egy nappal a Debrecen a még veretlen Mezőkövesd ellen szerette volna szépen búcsúztatni Herczeg Andrást. Az első félidőben türelmesen futballozott a hazai csapat, míg a vendégek a labda megszerzése után rendre igyekeztek felpörgetni a játékot. Az első húsz percben mindkét együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, a szünet előtt viszont durvább lett az összecsapás, jellemzőbbek voltak a szabálytalanságok, mint a kreatív megoldások.

Fordulás után tíz perc kellett a Debrecennek ahhoz, hogy egy jól felépített támadás végén megszerezze a vezetést, s mivel öt perccel később megfogyatkozott a hajdúsági csapat, innentől kezdve az előny megőrzésére törekedett. A házigazdák a bekapott gól után egy rövid időszakra aktívabbá váltak, ám a hajrára ötlettelenné vált a futballjuk, így egy pontot sem sikerült megmenteniük.

2016-08-06;212
2016-08-07;212
209575