Riói olimpia

Világrekorddal Hosszú-arany?

A magyar úszókirálynő aranyérme szinte borítékolható 400 vegyesen, de vajon világrekord is társul majd mellé?

Ahhoz eddig sem fért kétség, hogy Hosszú Katinkának 400 vegyesen nincs ellenfele, a délutáni előfutam után pedig ez még inkább bebizonyosodott. A magyar klasszis oktatta a mezőnyt és ahogyan az várható volt, ráment a világrekordra. Egészen a gyorsúszásig fantasztikusan állt a csúccsal szemben, ám hiába a 3.25 másodperces előny, ez sem volt elegendő a kínai Ye Shiwen Londonban produkált gyorsával szemben - emlékezhetünk, hogy az ázsiai, akkor a férfi győztes Ryan Lochte idejénél is jobbat úszott az utolsó hosszon. De nagyon közel volt Katinka, csupán 15 századdal maradt el, az egyéni csúcsán pedig 1.31 mp-et sikerült javítania. Nem kérdés tehát, hogy fantasztikus formában van, és abban is biztosak lehetünk, hogy a döntőben is megpróbálkozik Ye rekordját átadni a múltnak, hiszen az olimpiai arany mellett egy világrekord a másik nagy álma. A riválisai fényévekre vannak tőle, szám szerint 4.17 mp-re, tehát nyugodtan tehet egy újabb kísérletet. 

Sajnos más döntőben nem lesz magyar érdekeltség, Verrasztó Dávidnak és Gyurta Gergelynek 400 vegyesen, míg Bernek Péternek és Kis Gergőnek 400 gyorson nem sikerült fináléba jutnia. Főleg Verrasztó gyenge teljesítménye meglepő, aki érmes reményekkel állt rajtkőre, ehhez képest megismétlődött vele a londoni betlije. Mindkét számban egyébként rettentő izgalmas küzdelem várható az aranyért. 400 vegyesen japán - amerikai csata van kinézőben Kosuke Hagino és Chase Kalisz főszereplésével. Kalisz elég erős idővel nyerte az előfutamát, érdemes lehet 5.00-ös oddson bizalmat szavazni neki. 400 gyorsan egészen hihetetlen a mezőny, a kínai Yang Sun és az ausztrál Mack Horton csatája várható, de az olasz Gabriele Dettire és az amerikai Conor Dwyerre is érdemes lesz odafigyelni. 

Két elődöntőre is sor kerül, 100 mellen Gyurta Dániel nem jutott be a döntőbe, szétúszásban lett volna ugyan rá lehetősége, de attól visszalépett. 100 pillangón Szilágyi Liliána a 10. legjobb idővel továbbjutott, a döntő viszont komoly bravúr lenne, legalább fél másodpercet kellene javítania, ami egyéni csúcs lenne. 

Hol végez Szilágyi Liliána 100 pillangón?
1-4. 5-8. más
TippmixPro @ 10.00 TippmixPro @ 3.40 TippmixPro @ 1.35
Vasárnap (augusztus 7.) hajnali program:
Kezdés Versenyszám Magyar induló
3:00 Férfi 400m vegyes döntő -
3:11 Női 100m pillangó elődöntő Szilágyi Liliána
3:24 Férfi 400m gyors döntő -
3:45 Női 400m vegyes döntő Hosszú Katinka
4:06 Férfi 100m mell elődöntő -
4:19 Női 4x100m gyors döntő -


Kattints a képre a játékhoz!