Riói olimpia

Nem merünk Djokovics ellen fogadni

A világelső szerb klasszis toronymagas favoritja az olimpiai aranynak.

Riói olimpia - férfi egyes
Hatharom-tipp: Novak Djokovics nyer
TippmixPro @ 1.65
Eddig éri meg: 1.55
Tipperősség: 5/10

Hogy is mernénk? A 12-szeres Grand Slam-bajnok belgrádi sztár olyan dolgokat vitt véghez az elmúlt másfél szezonban, amire nehéz szavakat találni. Az idei évre kitűzött legfőbb célját teljesítette, vagyis megnyerte a Roland Garrost, amivel a tenisz történetének nyolcadik játékosa lett, aki megcsinálta a karrier GS-t. Az idény második felében lesz a US Open, de ennél most sokkal fontosabb számára a riói verseny, hiszen már csak az olimpiai arany hiányzik a kollekciójából. Ha ezt is sikerül kipipálnia, akkor tényleg minden meglesz neki, amit egy teniszező megnyerhet. Ez most a legjobb esélye, ki tudja négy év múlva, 33 évesen milyen formában és fizikális állapotban lesz. 

Ráadásul a mezőny is elég foghíjas - és akkor még finoman fogalmaztunk -, a top 10-ből ilyen-olyan okok miatt, de öten sem vállalták a fellépést. A legnagyobb hiányzó Roger Federer, aki három számban is tervezte az indulást, ám az év elején összeszedett térdsérülése miatt végül kihagyja az olimpiát. Az utolsó pillanatban a másik svájci sztár, Stan Wawrinka is visszalépett, így sokak számára egy jó esély ez az éremszerzésre.

Djokovics legnagyobb riválisa, a wimbledoni címvédő Andy Murray viszont ott lesz a mezőnyben, aki egyébként négy éve Londonban elhódította az aranyérmet. Nagy kérdés, hogy mennyire kell a szerbnek tartania tőle, hiszen 24-10-re vezet ellene és a legfontosabb összecsapásokon rendre legyőzte a britet. Ha a sorsolásukat nézzük, akkor elég hasonló. Mindketten kellemetlen ellenfél ellen kezdenek - Nole az argentin Juan Martín del Potro ellen, míg Andy a szerb Viktor Troicki ellen -, majd könnyedén masírozhatnak az elődöntőbe, ahol papíron a szerb Rafa Nadallal, a skót pedig Kei Nisikorival találkozhat. A Djoko-Rafa nyilván egy komoly presztízs csata lenne, de különösebben itt sem féltenénk a déli szomszédunkat, hiszen rettentően dominálja ezt a párharcot is, az elmúlt hét mérkőzésüket megnyerte, ráadásul szettveszteség nélkül! 

Nem sikerült jól Djokovicsnak a wimbledoni verseny, de néha kell egy ilyen betli, bármennyire is uralja a mezőnyt, ő is emberből van és foghat ki rossz napot. No, meg tudjuk, hogy elég gyötrelmes, rengeteg esőszünettel tarkított meccsen maradt alul. Még Rió előtt gyorsan helyreállította az önbizalmát Torontóban, egy újabb Masters-trófeával. Nincs kérdés, hogy ő a világ legjobbja, dominálja a mezőnyt, az olimpián pedig a motivációjával sem lesz gond, hiszen mint említettük, a nyári ötkarikás játékokról még hiányzik az arany a vitrinjéből. Ha nem vicceli meg a dél-amerikai környezet, akkor nem gondoljuk, hogy bárki képes lesz megállítani.

Ki lesz az olimpiai bajnok férfi egyesben? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.65
Andy Murray 3.30
Rafael Nadal 13.25
Kei Nisikori 14.00
Gael Monfils 37.00
Marin Cilic 39.00
Jo-Wilfried Tsonga 42.00

Kattints a képre a játékhoz!