Riói olimpia

Kőkemény meccsel kezd a Benedek-csapat

  • hatharom.com

A világ legjobbja, Szerbia ellen kezdi meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói olimpián.

Kőkemény meccsel kezd a Benedek-csapat.

Ennél nehezebb ellenféllel nem is kezdhette volna a riói olimpiát a magyar férfi vízilabda-válogatott, mint az utóbbi időben mindent megnyerő Szerbia ellen. Déli szomszédaink bombaformában vannak évek óta, zsinórban hét nagy tornát nyertek meg, ahol sajnos háromszor minket győztek le a fináléban.

A két csapat nagyon jól ismeri egymást, az olimpia előtt - július végén - is együtt gyakoroltak Belgrádban, s a több kétkapuzás mellett egy barátságos meccsre is sort kerítettek a felek. Akkor a szerbek 12-11-re tudtak nyerni, ugyanakkor háromszor is két góllal vezetett a magyar válogatott a világ legerősebb gárdája ellen. Abból a meccsből bőven lehet erőt meríteni, de az is igaz, hogy az csak egy "szimpla" edzőmérkőzés volt, ez pedig már az olimpia.

"Elégedett vagyok az elvégzett munkával. Jónak tartom felkészülést, az elmúlt három és fél év alatt ez a mostani volt a legprofesszionálisabb. Szerintem ez a csapat nagyon erős lesz fejben, mire odakerülünk a létfontosságú meccsekhez. A csoportkörben az a fontos, hogy benne legyünk a legjobb négyben, mert ez jelent továbbjutást. Ettől függetlenül a csoportmeccseken is maximumot kell nyújtani." - nyilatkozta Benedek Tibor a vlv.hu-nak, majd hozzátette: "Ma már kicsit más a helyzet azzal, hogy nincs az az előnye a csoportgyőztesnek, hogy kihagyhatja a negyedöntőt. Más hangulatot okoz ez végig a csoportmeccsek során, hiszen nem élet-halál kérdése a csoportelsőség, mint korábban. Az biztos, hogy az első mérkőzésnek lélektani jelentősége van és kihathat a továbbiakra, akár nyerünk, akár nem. Én inkább ezzel foglalkozom többet, nem a csoportelsőség kérdésével."

A magyar válogatott kerete a riói olimpián
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

Ami a szerbeket illeti, Dejan Szavics szövetségi kapitány a lehető legerősebb keretét veti be Brazíliában, hiszen a szerbek soraiban olyanok kaptak helyet, mint Dusko Pijetlovics, Zsivko Gocsics, Filip Filipovics, Milos Csuk, Nikola Jaksics, Andrija Prlainovics, Dusan Mandics, Gojko Pijetlovics, Szlobodan Nikics, Milan Alekszics, Szava Rangyelovics és a két Mitrovics, Stefan és Braniszlav. Az előbb említett játékosok közül Gocsics, Alekszics, Csuk és a két Mitrovics már Magyarországon játszik, míg nyáron Nikics az OSC-be, míg Pralinovics a Szolnokba igazolt, vagyis a 13 szerb játékosból jövőre már heten (!) is az OB I-ben játszanak majd, avagy tényleg jól ismeri egymást a két fél.

Kattints a képre a játékhoz!

Déli szomszédaink nem titkolt célja egyébiránt az olimpia megnyerése, amire nagy esélyük van, hiszen ekkora favoritként, mióta különálló állam Szerbia, még nem indultak. A bukmékereknél is toronymagas esélyesek - 1.60@Tippmixpro - Szavicsék, emiatt is nagyon sokan úgy vélik, hogy csak és kizárólag saját maguk lehetnek az ellenfelei a szerbeknek.

"A szombati mérkőzés nem oszt, nem szoroz, mivel ez csak a verseny első állomása lesz. Azonban jó lenne nyerni az egyik legnagyobb riválisunk ellen, és letenni a névjegyünket a versenyre. Jól ismerem a magyar csapatot, meglátjuk mire megyünk ellenük. Úgy gondolom, hogy készen állunk mind a szombati ütközetre, mind magára az olimpiára." - mondta Braniszlav Mitrovics, a szerbek hálóőre, aki jelenleg az Eger csapatát erősíti.

Mindkét csapat nyerni akar szombaton, ezért is számíthatunk kőkemény meccsre. A másik ok, ami miatt szoros eredményt szimatolunk az pedig maga a kezdési időpont, hiszen Rio de Janeiróban reggel 9-et üt majd az óra, amikor elkezdődik a mérkőzés.

Szerbia-Magyarország
hatharom.com-tipp: Magyarország +2,5
TippmixPro@1.70