Championship

Mindenki a Szarkák ellen - szezonbeharangozó

Minden idők egyik legsimább bajnoksága lehet, ami a bajnokcsapatot illeti, ám a harmadik feljutó pozícióért nagy harc lehet.

Melyik csapat nyeri az angol másodosztályt?
   
Newcastle 2.70
Norwich 9.75
Aston Villa 11.00
Derby Country 12.00
Brighton 14.00
Wolverhampton 14.75

Bajnokesélyesek

Minden szempontból kimagaslóan a legjobb csapata a Newcastle Unitednek van a Championshipben. Piaci érték tekintetében közel kétszerese a második helyezett Aston Villáénak, Rafa Benítez személyében kitűnő edzőjük is van és a csapat sem gyengült szignifikánsan.

Távozott ugyan a fontos játékosok közül Papiss Cissé, Fabricio Coloccini és Georginio Wijnaldum, de Championship-szinten remek játékosok érkeztek minden posztra, például Gayle, Jesús Gámez vagy Matt Ritchie.

2009-ben, amikor a csapat legutóbb kiesett, a mostaninál sokkal nagyobb mértékben gyengült meg, mégis meggyőző fölénnyel nyerték a Championshipet. Talán nem túlzás állítani, hogy Benítezzel és ezzel a kerettel ez a bajnokság valóban egyesélyes. Kérdés, hogy nem távoznak-e többen a következő napokban.

Feljutásért harcolhatnak

Itt már jobban megoszlanak a vélemények a szakértők között, hogy a tavaly kiesett csapatok mire lehetnek képesek. Második helyre a szakértők többsége a Norwich Cityt teszi, ahol nem volt túlságosan nagy játékosáramlás. Alex Neil maradt a tréner, az egyetlen pótolandó játékos pedig Nathan Redmond. Általános vélemény, hogy kellene a Kanáriknak egy gólvágó, mert csatárposzton rosszul állnak, ráadásul Kyle Laffertyt könnyen el is tilthatják illegális sportfogadás miatt.

A legnagyobb vitát egyértelműen az Aston Villa szereplése szolgáltatja. A birminghami csapatnál a kiesést követően elmaradt az igazán nagy tisztogatás, ami nem feltétlenül biztató jel. Az egyik legnagyobb probléma, hogy a játékosok szerződésébe nem volt beleépítve a kiesésre vonatkozó paragrafus, így a másodosztályban is jó pénzt keresnek majd, megkérdőjelezhető motiváció mellett. A tulajdonosváltás ellenére nem kezdődtek meg az erősítések, érkezett ugyan Roberto Di Matteo a kispadra és néhány középkategóriás játékos, de mindössze egyetlen nagy nevet csábítottak Birminghambe, a Fulhamtől Ross McCormack érkezett.

Ross McCormack már hivatalosan is a Villa gólvágója

A 20. helyről a 3. pozícióba küzdötte magát a Brighton gárdája, amely végül a rájátszásban meglepetésre kiesett a Sheffield ellen. Chris Hughtonnak azonban nagyon jó, masszív védelme van, a csapat kerete pedig nem változott, így a jövőre is számolni kell velük a végjátéknál.

Szintén esélyes lehet a harmadik helyre a tavalyi rájátszás másik két vesztes csapata, a Derby County és a Sheffield Wednesday, a Garry Monkkal erősítő Leeds United, a tőkeerős Ipswich Town és a nagyon tapasztalt Cardiff City.

Kiesőjelöltek

A szakértők többsége szerint a Rotherham United menthetetlen lesz már idén. A tavaly az utolsó 13 meccsén 23 pontot szerző csapat elveszítette legjobbjait, távozott a tréner is - így a bennmaradásuk igazi csoda lenne.

Ötödik szezonjára készül zsinórban a Championshipben a Huddersfield, de lehet, hogy egy ideig az utolsóra. A keret tapasztalatlan, a német származású David Wagner pedig szintén keveset élt még meg a szakmában.

A két biztosnak tekinthető távozó mellett még a frissen feljutott Burton Albion és Barnsley, valamint a Blackburn Rovers lehet nagy gondban.

Melyik csapat esik ki a Championshipből?
Burton Albion 1.90
Rotherham 2.87
Barnsley 3.50
Blackburn 4.60
Preston 5.50
Huddersfield 7.00

Hazánk fiai

A magyar kontingens mindössze kéttagú és sajnos a Premier League-ben sem találunk futballistát. Bogdán Ádám a Championshipbe tavaly feljutó Wigan Athletic első számú portása lehet, a helyéért vélhetően azzal a Jussi Jääskeläinennel kell megvívnia, akivel már a Bolton Wanderersnél is küzdöttek egymással.

A másik magyar játékos helye már közel sem ilyen biztos, Tőzsér Dánielnek komolyan meg kell küzdenie, hogy beférjen a QPR középpályájára. Tőzsér tavaly mindössze 16 meccsen 1048 percet játszott.

hatharom.com-tippek a szezonra
  Bajnok Feljutó Top6 Kieső
Csapat Newcastle Aston Villa Brighton&Hove Roterham
Odds TippmixPro @2.70 3.50 2.50 2.87

 

 

 

 

2016-08-05;48
2016-08-06;48
2016-08-07;48
209821

Kattints a képre a játékhoz!