Nemzetközi foci

Számol Messivel az új argentin tréner

A frissen kinevezett Edgardo Bauza szeretné visszacsábítani legnagyobb sztárját a nemzeti tizenegybe.

Kisebb meglepetésre Edgardo Bauzát nevezték ki az argentin labdarúgó-válogatott élére. Habár korábban szó volt például Mauricio Pochettinóról és Diego Simeonéról is, végül a Libertadores Kupát is nyerő, 58 éves szakember lett a befutó. Mint azt Bauza elmondta, szeretné, ha a válogatottságot lemondó Messire is számíthatna a továbbiakban.

Bauza edzőként dolgozott a San Lorenzónál, a Sao Paulónál, a Colónnál, a Véleznél és több más dél-amerikai, illetve ázsiai együttesnél is.

"Szeretnék többekkel is elbeszélgetni a történtekről. Nagyon sokan csalódottak a Copa América-kudarc miatt, velük találkozni fogok. Nem csak Messivel, minden idősebb játékossal. Ez az egész nem arra megy ki, hogy bárkit meggyőzzel bármiről, inkább csak beszélgetni kicsit a futballról, illetve felvázolnám a elképzeléseimet.

Nincs sok időnk viszont, el kell kezdenünk a munkát. Ha csatlakozik hozzánk Messi, akkor biztosan sokat tud majd segíteni a pályán és a pályán kívül is. Hihetetlenül elkötelezett játékos, aki nagy hasznára lehet a válogatottnak" - mondta Bauza.

Az újonnan kinevezett tréner várhatóan négy-öt játékost is meglátogat, köztük például Javier Mascheranót és Sergio Agüerót is, akik szintén elégedetlenek voltak az Argentín Labdarúgó Szövetség működésével és fontolgatják visszavonulásukat.

Argentína a 2018-as vb-selejtezőcsoportban hat fordulót követően a harmadik helyen áll tizenegy ponttal, két-két egységgel lemaradva Uruguay és Ecuador mögött. A nemzeti tizenegy legközelebb Uruguay ellen lép pályára, szeptember 2-án.

Melyik ország nyeri a 2018-as vb-t?
Németország 6.50
Brazília 10.00
Argentína 10.00
Franciaország 10.00
Spanyolország 11.00
Olaszország 15.00
186573