Riói olimpia

Neymar és a többiek - nyerhet-e egy játékos olimpiát?

Az U23-as csapatok tornáján ismert játékos alig vesz részt, így a házigazda brazilok a favoritok.

Fogadás a csoportgyőztesekre
A-csoport B-csoport C-csoport D-csoport
Brazília 1.20 Kolumbia 2.20 Németország 1.40 Argentína 1.90
Dánia 7.00 Svédország 3.50 Mexikó 3.75 Portugália 2.75
Dél-Afrika 13.00 Nigéria 4.50 Dél-Korea 7.65 Algéria 6.00
Irak 21.00 Japán 6.50 Fiji 251.00 Honduras 17.00

Habár a labdarúgás rendszerint az olimpián csak sokadlagos sportág, talán idén ez másképpen lesz. A házigazda brazilok ugyanis a sorozatos kudarcok után hazai pályán vigasztalódnának egy olimpiai aranyéremmel. Talán nem is meglepő, hogy a Selecao kerete talán a legizmosabb az egész tornán. A négy évvel ezelőtti ezüstérmesnél ugyanis ott lesz a Barcelona két sztárja, Neymar és Rafinha, valamint Renato Augusto, Felipe Anderson és Marquinhos is. Ez tehát egy kötelező győzelem lenne Rogéri Micale fiainak, az aranyérmen túl minden más eredmény hatalmas csalódás lenne.

Igaz az első kerethirdetésnél még arról volt szó, utazik például Luciano Vietto és Manuel Lanzini is az argentin kerettel, a két támadó végül lemaradt a repülőről, így nem is csoda, hogy a 2004-ben és 2008-ban aranyérmes válogatott szorzója rohamosan emelkedni kezdett. A 18 fős legénység legismertebb játékosa így Ángel Correa, de megnézhetjük, hogy mire képes például Diego Simeone fia, Giovanni is.

Szintén az esélyesek között emlegetik a német csapatot, amely egy játékostól eltekintve otthon játszó futballistákból áll. A középpálya nagyon erősnek tűnik, Lars és Sven Bender mellett Julian Brandt és Max Meyer neve is jól cseng, a támadósorban pedig Nils Petersen remek szezonon van túl.

A legkiegyenlítettebb mindenképpen a B-csoport lehet, ahol három nagyon hasonló erősségű csapat találkozik. A bukik szerint itt Kolumbia sikere várható, náluk Teófili Gutiérrez a legnagyobb név, de érdemes lehet figyelni a nigériai csapatra, amely a brazilokat is megverte márciusban.

Melyik csapat nyeri az olimpiát labdarúgásban?
   
Brazília 1.90
Argentína 6.50
Németország 7.00
Portugália 11.00
Kolumbia 17.75
Mexikó 17.75