Bajnokok Ligája

Folytatódhat az Ajax Amszterdam vesszőfutása

A játéknap legjobb tippjén a holland ezüstérmest ejtenénk ki egy görög csapat ellen.

De Boer nem folytatta a szégyen után

Úgy tűnik, a tavaly hihetetlen körülmények között elveszített bajnoki cím után teljesen szétesni látszik az Ajax Amszterdam együttese. Az edzőjüket elveszítették, a kulcsjátékosok többsége távozott, az előkészületi mérkőzéseken pedig szintén nem ment a játék. Ezzel szemben a PAOK legszebb éveit éli. Csoda-e ha a görögökre voksolunk?

Ajax (A)#ned-ajax_(a)#5

Öt és fél év edzősködést követően Frank de Boer távozott a csapattól, helyét Peter Bosz vette át. Ez azonban csak a legkisebb probléma a holland csapatnál, a távozók listája már inkább kétségbe ejtheti a csapat szurkolóit. A legnagyobb veszteség természetesen a Napoli friss szerzeménye, Arkadiusz Milik (42/24), de az előkészítésbe is jártas Viktor Fischer (39/11) pótlása is problémás lehet, ahogyan a sérült Amin Younes (35/8) góljai is hiányozhatnak. A hátvédsor is jelentősen gyengült, Van Rhijn (16/0) és Van der Hoorn (18/1) helyére érkezett egy kolumbiai bekk és Heiko Westermann.

A formálódó csapat eddigi mérkőzései nem is sikerültek jól, kikaptak az osztrák Lieferingtől, a belga Genttől, az orosz Szovjetovtól, ikszeltek a harmadosztályú AFC-vel, a Marseille-jel, egyetlen győzelmüket pedig a szintén harmadik ligás francia Béziers ellen aratták. Ezzel szemben a PAOK a Bruge-st és a Twentét is 2-0-ra verte.

Várható kezdőcsapatok
PAOK: Glykos - Leovac, Tzavellas, Crespo, Matos - Cimirot, Shakhov, Charisis - Djalma, Rodrigues, Athanasiadis
Ajax: Cillessen - Tete, Veltman, Viergever, Dijks - Riedewald, Gudelj, Klaassen - El Ghazi, Schöne, Dolberg

A görög csapatra amúgy is érdemes odafigyelni, zsinórban háromszor jutottak be az EL-csoportkörbe, ahonnét egyszer tovább is jutottak. A Toumba Stadiont Európa egyik legfélelmetesebb arénájának tartják, ahová az ellenfelek nem nyerni járnak. Legutóbb európai kupameccsen például 2014 decemberében kaptak ki, azóta három döntetlen mellett háromszor nyertek és 13-1-es a gólkülönbségük.

Véleményünk szerint a meggyengült Ajax számára a tavalyi évhez hasonlóan ismét csak az Európa Liga-csoportkör marad. Bosznak hatalmas munkája lesz a csapat újra felépítésében, ez az Ajax ugyanis már rég nem az a rettegett csapat, mint volt néhány éve. Habár a hollandok az első meccsen a PAOK fölé nőttek, Görögországban 25 ezer fanatikus előtt a hazaiak végig dominálva nyernek és tovább is jutnak majd.

hatharom.com-tipp: PAOK
TippmixPro @2.50

 

 

[2300069] 2016-08-03 20:30:00 PAOK Thessaloniki FC - Ajaxx;