Tenisz

Ennyivel biztosan nem esélyesebb Babos

  • Cesc18

A bukmékerek szerint sima, szerintünk azonban nehéz meccs vár a magyar teniszezőre a florianópolisi nyolcaddöntőben.

A Rióban hazánkat képviselő két magyar teniszező, Babos Tímea és Jani Réka-Luca a héten bemelegítésképpen Florianópolisban lép pályára. Hétfőn mindketten bemutatkoztak, Timi  6:7, 6:3, 6:2-re győzte le az argentin Nadia Podoroskát, míg Réka 3:6, 2:6-ra kapott ki a cseh Tereza Martincovától. Párosban szintén ütőt ragadtak - az olimpián is indulnak együtt -, és a vártnál sokkal simábban, 6:4,6:2 arányban múlták felül az Olga Savchuk - Elina Svitolina ukrán duót.

"Nagyon kemény meccs volt. Az első szettben „hagytam” jól játszani az ellenfelemet, aki magához képest nagyszerűen is teniszezett. Gondoltam, hogy ezt a szintet nem tudja majd végig tartani. Próbáltam tartani a lépést, küzdöttem, ahogyan csak tudtam. Ennek meg is lett az eredménye. Várható volt, hogy nem fogok nagyon jól játszani, de rosszul sem játszottam. A legfontosabb a győzelem, hiszen így lehet továbblépni a következő meccsre. Egyébként rettenetesen meleg és párás volt az idő, biztos, hogy kiizzadtam a hosszú repülőutat.” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Alizé Lim Babos Tímea
TippmixPro @ 4.60 TippmixPro @ 1.12

Babos nyolcaddöntős ellenfele a világranglista 201. helyén álló Alizé Lim lesz. A francia lány borzasztóan tehetséges, de évek óta képtelen átlépni a saját árnyékán, és egyre inkább úgy tűnik, hogy szép lassan beleszürkül az ITF-mezőnyébe. Nincs jó szezonja, így nem csoda, hogy ezen a meccsen sem sok esélyt adnak neki az oddsmesterek. Ami felhozható mellette, hogy kifejezetten szeret Brazíliában játszani, idei legjobb eredményei ide köthetőek, várhatóan erre a tornára is rettentően felszívta magát. A továbbjutásban nem igazán gondolkozhat, a játék szinte minden elemében jobb nála Timi. Amiben bízhat, hogy a soproni kiválóságunk még érezni fogja a hosszú repülőút, és a hétfői két meccs hatását. Papíron ez könnyű Babos-győzelemnek néz ki, ám az érték inkább a 18.5 overben rejtőzik, amire 1.70-es oddsot kínálnak a    -nál.

Mivel Rióban már szombaton megkezdődnek a tenisz küzdelmek, így Florianópolisban is pörgetik a programot, hogy időben végezzenek, ennek köszönhetően Timire ma is két mérkőzés vár. Jani Rékával az oldalán ezúttal a Veronica Cepede és Terea Martincova duó ellen szállnak harcba. Utóbbi még alacsonyabb szinteken is csak ritkán párosozik, míg előbbi csak kisebb tornákról tud értékelhető eredményeket felmutatni. Babosék hétfői szereplése nagyon biztató volt, ennek fényében a paraguayi-cseh páros legyőzése sem okozhat számukra problémát.

Ki jut tovább?
Cepede/Martincová Babos/Jani
TippmixPro @ 2.70 TippmixPro @ 1.35