Premier League

Meg akartam ölni a játékosaimat - nyilatkozta a londoni csapat edzője

Mauricio Pochettino sokáig álmatlanul forgolódott a Newcastle elleni megmagyarázhatatlan vereséget követően.

A 2015/16-os szezon egyik legtutibb tippje volt az utolsó fordulóban játszott Newcastle United-Tottenham Hotspur mérkőzés "V"-je. Amennyiben a Spurs legyőzte volna az akkor már kiesett Szarkákat, ezüstérmesek lettek volna, ráadásul a gyűlölt ellenfelet, az Arsenalt előzték volna meg. Ám óriási meglepetésre a Newcastle durván, 5-1-re elpáholta ellenfelét...

"Borzasztó érzés volt kikapni Newcastle-ben. Kinyírta az egész nyaralásomat, hiába volt hónapokkal ezelőtt az a mérkőzés. Voltam Barcelonában, a Bahamákon a családommal, de végig csak az a meccs járt a fejemben.

A Tottenham szorzója a Newcastle ellen fokozatosan csökkent az utolsó meccs közeledtével. Noha az első szorzók publikálásakor még 2.40-ért lehetett tenni a londoni csapatot, a záró szorzók már 1.65-1.70 között voltak.

És nem is tudtuk megbeszélni a dolgokat, mert a bajnokságnak vége lett, nem tudtam elmondani a játékosoknak, hogy dühömben meg tudtam volna ölni őket. Egy normális esetben ki tudod magadból adni a csalódottságodat, beszédet tartani hétfőn arról, hogy harcolni kell tovább. De a szezonzárót követően nem volt erre lehetőség, mert elmentek a játékosaim nyaralni vagy az Eb-re. Én pedig ezekkel a gondolatokkal küzdöttem egész nyáron.

Még amikor üzentem nekik Franciaországba és sok szerencsét kívántam, akkor is csak arra a meccsre tudtam gondolni..." - nyilatkozta a tréner.

A Tottenham fontosabb igazolásai nyáron
Victor Wanyama (Southampton)  
Vicnent Janssen (AZ)  

A rossz érzések ellenére azért a Spurs teljes szezonja nem sikerült rosszul, érmesek lettek és a Bajnokok Ligájában is indulhatnak. "Óvatosnak kell lennünk, a BL nagyon sok fizikai és mentális energiát emészt fel, nagyon okosan kell bánnunk az erőnkkel. Szeretném, ha kiegyensúlyozott, konzisztens csapatunk lenne, amely végig versenyben lesz a bajnokságban. És hogy meg is nyerhetjük-e? Persze, miért ne!"

Hogy végez idén a Tottenham?
Bajnok lesz Top 4 Top 6 Top 10 11-20. hely Kiesik
4.33 2.10 1.33 1.01 34.00 501.00
209498