Darts

Tovább tarolhat a van Gerwen-henger

A hétvégén a németországi Düsseldorfba látogat a PDC mezőny krémje, az European Tour hatodik állomásának legnagyobb esélyese természetesen Michael van Gerwen.

A holland ranglista-vezető parádés formát mutatott az elmúlt hetekben, a legutóbbi három versenyén három döntőt játszott, amelyben kettőt be is húzott, legutóbb múlt héten az egyik legrangosabb versenynek számító World Matchplay-t zsebelte be. Michael van Gerwen az eddigi öt ET-állomásból hármat meg tudott nyerni, ennek a hétvégének is győzelmi esélyekkel vághat neki.

Az első forduló sorsolása
Michael Smith (3) v James Richardson/Daniele Petri
Stephen Bunting (14) v Mark Frost/Host Nation Qualifier 2
Ian White (6) v Andy Jenkins/Devon Petersen
Terry Jenkins (11) v Jonny Clayton/Andy Hamilton
Benito van de Pas (7) v Robbie Green/Daryl Gurney
Mensur Suljovic (10) v John Michael/Host Nation Qualifier 4
Peter Wright (2) v Host Nation Qualifier 3/Steve West
Simon Whitlock (15) v Gerwyn Price/Tony Newell
Dave Chisnall (4) v John Henderson/Jan Dekker
Gary Anderson (13) v Kim Viljanen/Host Nation Qualifier 1
Kim Huybrechts (5) v Dimitri Van den Bergh/Jeffrey de Graaf
Robert Thornton (12) v Wes Newton/Shaun Griffiths
Jelle Klaasen (8) v Ritchie Edhouse/Harry Ward
James Wade (9) v Host Nation Qualifier 5/Andy Boulton
Michael van Gerwen (1) v Jamie Caven/Christian Kist
Alan Norris (16) v Cristo Reyes/Kyle Anderson

Ami a végső győzelmet illeti: természetesen a legnagyobb esélyes a világelső Michael van Gerwen, aki a múlt héten szenzációs teljesítménnyel nyerte meg a World Matchplay-t Phil Taylor ellen. A holland az első számú kiemeltje a tornának, az European Tour sorozatban pedig már a negyedik győzelmére készül. Gerwen győzelme ellen szól, hogy mivel itt nem a világranglista alapján történik a kiemelés, hogy az alsó ág brutálisan erős lett. Ezen az ágon van a holland mellett, James Wade, Jelle Klaasen, Robert Thornton, Kim Huybrechst, Dave Chisnall és a világbajnoki címvédő Gary Anderson. Világklasszisok egész sora, és mivel ezen a tornán hat nyert legig tartanak a mérkőzések, gyakorlatilag bárki nyerhet bárki ellen.

A felső ág lényegesen szellősebbnek tűnik, bár azért Smith, Bunting, White, Suljovic vagy Peter Wright komoly névnek számít. Ugyan eredetileg úgy volt, hogy Phil Taylor is indul Düsseldorfban, végül a 16-szoros világbajnok lemondta a részvételt, mint ahogy a holland Raymond van Barneveld és Adrian Lewis is távolmaradt a versenytől, utóbbi kettő ebben a versenysorozatban nem volt túl aktív az utóbbi időben.

A mérkőzéseket péntektől vasárnapig rendezik, televezíós közvetítés nem lesz, de streameken követhetőek lesznek az összecsapások.

KI NYERI AZ ET 6 DÜSSELDORF VERSENYT 2016-BAN?    
M. van Gerwen 2.10
G. Anderson 6.00
P. Taylor 7.50
P. Wright 11.25
M. Smith 20.00

 

Kattints a képre a játékhoz!