Riói olimpia

Képesnek érzem magam az aranyra - Cseh László

  • hatharom.com/m4sport.hu/mob.hu

A világ- és Európa-bajnok klasszisunk negyedik olimpiájára készül,de 30 évesen sem tett le arról, hogy olimpiai bajnok legyen.

Összejön Lacinak a hőn áhított aranyérem?

A döntők magyar idő szerint hajnali 3 órakor kezdődnek majd. Cseh negyedik olimpiájára készül, egyúttal ő a 37 tagú magyar úszócsapat rangidőse.

A riói medencékben ott lesz legnagyobb ellenfele, az amerikai fenomén, Michael Phelps, de a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján Cseh nagyon motiváltan nyilatkozott arról, hogy mire számít Brazíliában: „Újoncként egészen más érzések töltöttek el az athéni nyári játékok előtt, mint most, amikor már csak napok választanak el a negyedik olimpiámtól. Tizennyolc évesen sokat izgultam, de a lámpaláz nem költözött belém és nem is zsibbasztott el. Sokkal nagyobb volt a tét Pekingben, amikor titkon már azt reméltem, hogy egy számban talán sikerül elkapnom Phelps-t. Aztán kiderült, hogy három Európa-csúcs megdöntése is kevés ehhez. London visszalépést jelentett, most viszont csak megerősíteni tudom azt, amit már a tavalyi kazanyi világbajnokság után kimondtam: képesnek tartom magamat az első olimpiai győzelmem megszerzésére” .

A kiváló sportoló okkal lehet bizakodó: először várhatja az olimpiai játékokat a 100 és 200 pillangó világranglistájának  éllovasaként. A 200-as világranglistán messze a legjobb idővel rendelkezik (1:52:91), ez jobb mint amivel Kazanyban világbajnokságot tudott nyerni. Mögötte két japán, a dél-afrikai Chad le Clos, a hazai kihívó Kenderesi Tamás és hatodikként Michael Phelps következik.

„Várhatóan le Clos legyőzése ütközhet a legnagyobb akadályba, de a japánok is megtáltosodhatnak. Ennél is szorosabb lesz a százas döntő, ahol jelenleg is parányi a különbség Laci és Phelps között, és akkor ott vannak még azok, akik jó napot kifogva boríthatják a papírformát” - nyilatkozta Plagányi Zsolt, Cseh László edzője. „Az itthoni felkészülést a bevált utat követve most is Törökbálinton és „kismedencében” fejezzük be. Laci egyre gyorsabb, ahogy az én szívverésem is, pedig mindketten jól tudjuk, hogy mindent, amit csak kellett, elvégeztünk és méghozzá első rangú minőségben”- tette hozzá a szakember. 

Cseh tehát a magyar kontingens egyik éremvárományosaként utazhat Rióba.  Az olimpiai eredmények előrejelzésével foglalkozó Olympic Medals Predictions 200 méter pillangót ezüstöt, 100 méteren pedig bronzot vár a magyar klasszistól. 

MAGYARORSZÁG HÁNY ARANYÉRMET SZEREZ?    
Kevesebb, mint 6.5 TippmixPro@2.25
Több, mint 6.5 TippmixPro@1.50

 

Kattints a képre a játékhoz!