Ferencváros

Két döntetlen miatt nem rúgunk ki edzőt - sajtótájékoztató a semmiről

  • hatharom.com

A külföldről hazatérő Kubatov Gábor és Orosz Pál ma délután 2 órára rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a sajtóközpontba.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója már a Partizani Tirana elleni kínos kiesést követően kiemelte, nem akarnak semmilyen elhamarkodott következtetést levonni, így egy kis időre van szükség. A mintegy ötven újságíró előtt megtartott sajtótájékoztató néhány perces csúszással indult.

A legfontosabb téma természetesen a Bajnokok Ligája-kudarc és az azt követő események voltak. Ezzel kapcsolatban Kubatov Gábor és Orosz Pál is elmondta, nem így készültek, a Bajnokok Ligája-csoportkör volt a cél és a kiesés hatalmas csalódás mindenki számára. Mint azt az vezérigazgató egyértelműsítette, a kiesés után mindenki szégyelli magát, de felesleges lenne felégetni mindent maguk után, így személyi változások nem várhatóak, de lesz következménye a kudarcnak. Kubatov kiemelte, két döntetlen után butaság lenne elküldeni Thomas Dollt, akit remek edzőnek tart.

A Ferencváros keretével kapcsolatban az elnök úgy nyilatkozott, várhatóak még erősítések, de óriási visszaesést jelent, hogy a Bajnokok Ligájából kiestek. "Ha bejutottunk volna a BL-csoportkörbe, négymilliárd forinttal lennénk előrébb, úgy azért könnyebb lenne játékosokat igazolni. De ez a keret is elég lehet az NB I-ben a bajnoki címre, márpedig akármi történik, meg kell nyerni a bajnokságot!" - mondta Kubatov. "Azonban amíg a külföldi játékosok nem látják az újságban a Ferencvárost, addig nagyon nehéz ide csábítani bárkit. De remek szakmai munka zajlik a IX. kerületben, kineveltünk egy Nagy Ádámot és több, mint száz játékost figyelünk Európában". A Bolognához szerződött középpályásról Orosz Pál elárulta, kénytelenek lettek volna ennél jóval kevesebbért is elengedni, az 1,8 millió euró ezt tekintve jóval a várakozások felett van. Érdekesség, hogy télen a Chelsea is szerette volna elcsábítani a tehetséget, de a klub ezt nem javasolta Nagynak.

A hazai küzdelemmel kapcsolatban Kubatov még hozzátette: a Ferencvárosnál a többi csapathoz képest alig csökkent a nézőszám, ez elsősorban a kitűnő marketingmunkának köszönhető.

Újságírói kérdésre reagálva Kubatov elmondta, bárki kijöhet szurkolni a stadionokba, ők nem tartanak vissza senkit, aki hajlandó vállalni a nevét és az arcát. "Ha tíz évig tart ez a munka, akkor tíz évig tart, de nem engedünk!" - mondta ki egyenesen Kubatov, kiemelve, a két éve tartó vénaszkenneres beléptetés óta egyetlen jogsértés sem volt.

A szombati szurkolói megmozdulással kapcsolatban az elnök kitérő választ adott, kiemelve, a Ferencvárost nem akarja belerángatni a politikába, márpedig az ilyen eseményeket többnyire politikához, bővebben a Jobbikhoz közeli emberek szervezik.

Összességében a sajtótájékoztatón sok érdekességet nem tudhattunk meg. A legtöbben személyi változásokat vagy legalább konkrétumokat vártak volna, ám a két szakember szinte semmi érdekeset nem osztott meg a publikummal.

Szombaton a Ferencváros a Diósgyőr ellen folytatja a bajnokságban, a két 100 százalékos csapat csatáján az oddsok alapján sima hazai születik majd.

[2253477] 2016-07-30 20:30:00 Ferencváros - Diósgyőrx;
209575

Kattints a képre a játékhoz!