Európa Liga

Bravúr kell a Viditől

  • hatharom.com

Csütörtökön az egyetlen még versenyben lévő magyar csapatként a Videoton a dán Midtyllandot fogadja az Európa Ligában.

Fotó: vidi.hu

A Videoton az előző körben a szerb Csukaricski, míg a dán Midtylland a liechtensteini színekben versenyző, de a svájci bajnokságban edződő Vaduz gárdáján jutott túl. A párharcnak természetesen nem a magyar ezüstérmes az esélyese, az északi alakulat a tavalyi évben továbbjutott az EL-csoportjából, majd az egyenes kieséses szakaszban a Manchester United ellen alulmaradt. Sokan elmond a csapat erejéről, hogy hazai pályán 2-1-re legyőzte a Vörös Ördögöket...

"Ellenfelünk fizikálisan rendkívül erős csapat és direkt focit játszik. A hazai bajnokságban ez talán még jobban jellemző rájuk, mint a labdabirtoklásra építő futball, de azért meglepne, ha az Európa Ligában ezen éppen most változtatnának. Szinte minden rögzített szituációjukkal egyből az ellenfél tizenhatosát veszik célba, gyakran keresik a magas támadójukat. Futásminőségben- és mennyiségben is jó együttesről van szó, kemény, párharcokkal teli meccset várok. Az eddigi legerősebb ellenfelünkkel találkozunk és nem csak a csapat, hanem maga a klub is figyelemreméltó. Arra gondolok, hogy statisztikai alapon közelítik meg a sportot, a meccsek elemzése mellett például a labdarúgók átigazolásánál is követik ezt az elvet, így pedig szép sikereket értek el, hiszen egy fiatal klubról van szó, amely nyert már bajnokságot és Európában is ért el jó eredményeket. Azt hiszem, hogy a Midtyjlland ellen legalább úgy kell teljesítenünk, mint a Cukaricki elleni hazai mérkőzésen. A dán csapat persze más taktikával áll fel, mint a szerb együttes, nagyobb nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, de ez így normális - ahogyan haladunk előre, úgy jönnek az egyre erősebb ellenfelek“ - idézi a Videotont irányító Henning Berg szavait a vidi.hu. 

1X2    
Videoton Döntetlen Midtylland
TippmixPro@3.00 TippmixPro@3.05 TippmixPro@2.25

"Alaposan kielemeztük a Videoton FC játékát, Henning Berggel pedig találkoztunk is az előző szezonban, amikor még a Legia kispadján ült a két csapat első meccsén. A Vidit jó csapatnak tartom néhány erős egyéni képességgel rendelkező játékossal, de hiszünk a saját erősségeinkben, ahogyan az összes mérkőzés előtt. A hazaiak szeretik játszani a focit, tudatosan építik a játékukat, rendelkeznek kreatív és jó képességű futballistákkal, akik képesek eldönteni a meccseket - jó kihívás lesz a meccs, már nagyon várjuk. Szeretünk olyan magas szinten meccselni, mint amilyenre ma este számítani lehet, bízom abban, hogy jó eredménnyel térünk haza Dániába“ - nyilatkozta a találkozó előtt a Midtjylland vezetőedzője, Jess Thorup.

A Midtylland a tavalyi szezont a harmadik helyen zárta a dán bajnokságban, az azt megelőző idényben viszont bajnoki címet szerzett. A dán csapat piaci értéke közel 18 millió euró, legértékesebb játékosa pedig a szudáni származású Pione Sisto, míg a legnagyobb névnek a cseh válogatott Vaclav Kadlec számít. 

A bukik szerint a Videotonnak Felcsúton sincs túl sok esélye a győzelemre, hiszen a skandináv alakulat legyőzése pénzünk háromszorosát érné. Ugyanakkor a Midtylland számára sem lesz gyerekjáték ez a találkozó, hiszen a dánok sikere is 2.25-ös szorzón fogadható. 

A párharc esélyese tehát a dán alakulat, amelynek célja már az első meccsen egy olyan eredmény elérése, amely kedvező helyzetbe hozná a továbbjutást illetően. Bár a Videoton a Csukraicski ellen meglehetősen érett játékot mutatott, a győzelem ezúttal a bravúr kategóriába kerülne.

Videoton - Midtylland
hatharom.com-tipp: Döntetlen vagy Midtylland
TippmixPro@1.30
[2300484] 2016-07-28 20:30:00 Videoton - FC Midtjyllandx;
2016-07-28;73

 

Kattints a képre a játékhoz!