Magyar foci

Sokba került a Diósgyőrnek a hétvégi kurvázás

  • hatharom.com/MTI

Szektorbezárásra és 500 ezer forintra megbüntette a Diósgyőri VTK-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

Fotó: dvtk.eu

A testület azzal indokolta a döntést, hogy a miskolci klub az Újpest FC elleni szombati NB I-es mérkőzésen megsértette a rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, valamint szidalmazták az ellenfelet és a játékvezetőket. A DVTK-nak a következő hazai bajnokiján a stadion X, Y és Z szektorait kell lezárnia. "A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy - szerencsére - eddig példátlan volt a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg" - áll a szövetség honlapjának keddi közleményében.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

A fegyelmi bizottság az Újpest FC-t 400 ezer forintra büntette, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet, és rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Honvéd-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a kispesti klubot ugyancsak 400 ezer forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ, amiért megsértett bizonyos rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet és annak egyik vezetőjét, valamint a játékvezetőt, továbbá rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak. A Mezőkövesd játékosa, Tóth Bence a piros lapja miatt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az OTP Bank Liga 3. fordulója    
Meccs 1 x 2
Haladás - Honvéd 2.25 3.25 3.05
Újpest - Paks 2.45 3.20 2.75
FTC - Diósgyőr 1.50 3.70 6.80
Videoton - Vasas 1.75 3.45 4.50
MTK - Mezőkövesd 1.80 3.40 4.30
Debrecen - Gyirmót 1.70 3.45 4.90
209575