Darts

Így még talán soha nem nézték le Phil Taylort

  • hatharom.com

Michael van Gerwen - Phil Taylor döntőt rendeznek a blackpooli World Matchplay-en.

Kattints a képre a játékért!

Ez történt szombaton

A World Matchplay 22 éves történetében mindössze másodszor fordult elő, hogy az elődöntőben az aktuális világranglista első négy helyezett játékosa keróüljön be. A csúcsrangadók ha színvonalban nem feltétlen, ám az izgalmak terén azonban elmaradtak a várakozásoktól, hiszen Michael van Gerwen és Phil Taylor is rendkívül magabiztos győzelmet aratott.

Fotó: PDC Hungarian Fan Club

Elsőként a holland világelső és a kétszeres világbajnok Adrian Lewis lépett a színpadra. Az angol mindössze 3-3-ig tudta tartani a lépést van Gerwennel, aki onnan zsinórban öt leget nyerve gyakorlatilag eldöntötte a meccset (8-3). Lewis ugyan próbálkozott becsülettel, de három legen belülre már egyszer sem tudott kerülni, így MvG egy kényelmes tempóban begyalogolt a fináléba. "Zsinórban harmadszor kerülök itt be a döntőbe és ez sokat jelent nekem. Szerintem jól játszottam, jól éreztem magam és a megfelelő pillanatokban csináltam jó dolgokat. Adriannek szerintem nem volt jó meccse, próbált lassítani, de ez neki sem tett jót. Fantasztikus képességei vannak, de szerintem megijedt és sok hibát követett el" - nyilatkozta van Gerwen a meccset követően. A "zöld szörny" 112,01-es első kilenc nyilas átlaggal és 49 %-os kiszállózással zárta a meccset, amivel Lewis ezen az estén nem tudta felvenni a versenyt.

A második elődöntőben a világbajnoki címvédő Gary Anderson és torna 15-szörös győztese, Phil Taylor csapott össze. A mérkőzés itt is hasonló forgatókönyvet hozott, az 55 éves legenda 3-2-nél faképnél hagyta a skótot, majd 10-3-as előnyénél már sejthető volt, hogy nagy fordulatokra már nem lehet számítani. Taylor 101.27-et átlagolt és mellé egy egészen remek 50 százalékos kiszállózást is összehozott, így a szombaton önmagához képest halványabban teljesítő Andersonnak nem igazán volt reális esélye a győzelemre. "Gary egy nagyszerű játékos, szóval örülök, hogy megnyertem ezt a meccset. Egymás után kétszer nyerte meg a vb-t, teljesen megérdemelten, az egyetlen módja annak, hogy legyőzzed őt, az az, hogy nem hibázol. Nagyon koncentráltam ezen a héten, nagyszerű érzés, hogy újra döntőben vagyok. Két éve egy brilliáns döntőt játszottam Michaellel, szerintem a mostani is az lesz" - nyilatkozta Phil Taylor, aki hosszú idő nyerhet ismét major tornát.

Bár Taylor a nyári csapat-vb-n legyőzte van Gerwent, azt megelőzően 2014 augusztusában tudta felülmúlni a hollandot. Idén a Premier League döntőjében MVG egy címet már elhappolt a The Power orra elől, ám Blackpoolban alaposan fel kell kötnie a gatyáját. Taylor ezen a versenyen mindig a legjobbját hozza, amit a héten művelt a régi, csúcsformában lévő Taylort idézte, ehhez képest rendkívül meglepő, hogy a fogadóirodák mennyire kis oddsot adnak MVG sikerére.Egy döntőben, Phil Taylor ellen ilyen oddsot adni elég nagy bátorságra vall.

A közönség biztosan az "öreg" mellett áll majd, aki így nyomást tud helyezni a világelsőre, ha pedig kihasználja ellenfele hibáit, akkor összejöhet a 16. World Matchplay győzelem is.

World Matchplay döntő    
Kezdés Meccs 1 2
20.15 M. van Gerwen - P. Taylor TippmixPro@1.35 TippmixPro@2.80