Európa Liga

Ennek a Lokinak bravúr lenne a továbbjutás

A Debrecennek hatalmasat kell fejlődnie az előző hetekhez képest, ha tovább akar jutni a Zsodinón.

Igencsak nehéz visszavágó vár a Debrecenre is az Európa Ligában. Kondás Elemér fiai Zsodinóban vendégszerepelnek, a hátrány pedig egygólos csupán, de a továbbjutáshoz Takács Tamáséknak legalább kétszer be kell venniük Famichou kapuját. Egy biztos: az elmúlt hetekben látott játék nem lesz elég ma sem.

Oddsok a mérkőzésre
Torpedo Zsodino TippmixPro @2.85
Döntetlen TippmixPro @3.15
Debrecen TippmixPro @2.25

"Valószínűleg a visszavágón is inkább a biztonságra törekednek majd a fehéroroszok, mivel azonban hazai pályán futballoznak, számítani lehet rá, hogy többször kijönnek. Az biztos, hogy az előny megtartása érdekében igyekeznek majd masszívak lenni, és kontrákra berendezkedni, ezért ésszel kell támadnunk, nem lehet fejetlenül előre menni. A debreceni mérkőzésen voltak lehetőségeink, de a visszavágón jóval több kell. Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk a kapuk előtt, mert nemzetközi szinten nem engedhetjük meg magunknak, hogy ziccereket hibázzunk. Ha helyzet van, be kell lőni, mert ha nem, akkor az ellenfél szerzi a gólt. Kedden megnéztük az első találkozót videón, kielemeztük a hibákat, rengeteg időt fordítottunk rá, majd erre irányuló taktikai feladatokat végeztünk, sokat gyakoroltunk. Mindenkinek hozzá kell majd tenni a minőséget, és akkor megvalósulhat az elképzelésünk" - nyilatkozta a dvsc.hu-nak Kondás Elemér.

Várható kezdőcsapatok
Torpedo Zsodino: Famichou - Scherba, Klapotski, Lutsevich, Cheliadzinski, Pankavets - Afanasyeu, Khachaturyan, Shapoval - Dzemidovich, Zagynailov
Debrecen: Radosevic - Jovanovics, Brkovics, Mészáros N., Korhut - Djelmic, Varga, Szakály, Horváth - Takács, Holman

Ami a vendégeket illeti, természetesen Igor Kriusenko mester még nem tekinti lefutottnak a párharcot. "Igaz, hogy nyertünk Debrecenben 2-1-re, de azt gondolom, közel sincs még lefutva a továbbjutás. A múlt heti találkozó volt a DVSC elleni összecsapás "első félideje", most hátravan még a második. Ezért is mondom, nem dőlt el semmi, bár a magyarországi meccs végén volt még két nagy lehetőségünk, amit ha belövünk, nyugodtabban várhatnánk az újabb megmérettetést, de így most még kétesélyes a meccs. Szeretnénk, ha minél több szurkolónk jönne ki buzdítani minket, hiszen sokkal jobb úgy pályára lépni, ha tele van a stadion, és nagy önbizalmat is adna a játékosoknak" - bizakodott a tréner.

A Loki kezdőjében minden bizonnyal változás lesz, a középpályán a Djelmic-Varga-Szakály-Horváth négyes bizonyíthat, míg Takács Tamás mellett vagy mögött Holman Dávid irányít majd.

A mérkőzésre leadott ingyenes tippünket ITT találod!

[2256822] 2016-07-21 18:00:00 Torpedo Zhodino - Debrecenx;