NB I

Mindhárom vasárnapi meccsen borult a papírforma

  • hatharom.com

Hazai pályán kapott ki a Vidi, megint nem tudott nyerni a Debrecen, a Vasas pedig ismét legyőzte az MTK-t az OTP Bank Liga 1. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Bognár volt a meccs hőse / Fotó: dvtke.eu

Bár Feczesin Róbert góljával a Videoton már az 1. percben megszerezte a vezetést, a Diósgyőr mégis elvitte a három pontot a felcsúti Pancho Arénából. A miskolci alakulat az első félidőben Bognár István duplájával megfordította az eredményt, míg a második játékrészben hősiesen állta a fehérvári rohamokat.A Diósgyőr a 80. percben Lázár kiállítása miatt 10 emberre fogyatkozott, ám a hajrában még az is belefért, hogy Bognár büntetőt rontson. A 2-1-es vendégsiker 7-szeres szorzót ért a Tippmixprón, kétségtelenül a forduló legnagyobb meglepetését jelenti a Videoton veresége.

Szakály Péterék nem bírtak a harcos Pakssal / Fotó: dvsc.hu

A Debrecen azzal a szándékkal futott neki a Paks elleni meccsnek, hogy a fehérorosz Zodino ellen elszenvedett vereséget egy magabiztos győzelemmel felejtesse. Kondás Elemér csapata a 37. percben Takács Tamás révén meg is szerezte a vezetést, ám több gólt már nem sikerült szereznie, így a győzelem is elmaradt. A Paks Bartha 59. percben szerzett találatával egyenlített, ami után a Loki rákapcsolt, de a helyzeteket nem sikerült berúgni. Az Eb-t is megjárt Korhut Mihály büntetőt rontott, majd nem sokkal később egy ziccert kapufára rúgott, így végül a Debrecennek be kellett érnie az egy ponttal (1-1).

Fotó: vasasfc.hu

Jobban kezdte a mérkőzést az MTK, de negyedóra után magára talált a Vasas, s 10-15 percen keresztül szinte egészpályás letámadást hajtott végre. Ebben az időszakban az MTK leginkább csak hátrafelé játszott, majd a félidő végéhez közeledve egyre veszélyesebbé vált, gólt azonban a szünetig - a Vasashoz hasonlóan - nem sikerült szereznie. A második játékrész elején büntetőhöz jutott a Vasas, és Ádám Martinnak köszönhetően meg is szerezte a vezetést. Csaknem tíz percre volt szükség ahhoz, hogy az MTK magához térjen, addig támadásban maradt az angyalföldi együttes. A kék-fehérek nagy nyomás alá helyezték a Vasas kapuját, de kapufánál tovább nem jutottak, így a vendégek elvitték a három pontot az MTK ideiglenes otthonából. A Vasas így a tavalyi szezon utolsó fordulója után ezúttal is legyőzte a kék-fehéreket, az angyalföldiek sikere pedig 4.15-ös oddsot ért a találkozót megelőzően.

Az első forduló után a címvédő Ferencváros nyomban a tabella élére állt, második a Honvéd, harmadik a Diósgyőr.

2016-07-16;212
2016-07-17;212
209575
117