Foci

Jön a horvát Vidi-Puskás, tuti a hazai?

A hétvégén elrajtolt a horvát élvonal is, az első fordulóban pedig nyomban egy igazán érdekes találkozóra kerül sor.

A zsinórban 11 bajnoki címet számláló Dinamo Zagreb vasárnap este az elmúlt idény negyedik helyén záró Lokomotiv Zagrebet fogadja. Habár ez a helyezések alapján akár rangadónak is titulálható összecsapás, a hazaiakra kínált szorzó mégiscsak 1.20, ami nem mondható soknak.

[2261484] 2016-07-17 19:00:00 Dinamo Zagreb - NK Lokomotivax;5

Mindez persze nem véletlen. Nem titok ugyanis, hogy a két fővárosi klub azonos tulajdonosi kézben van, így amolyan nagy testvér-kistestvér viszony van a csapatok között. A Lokomitivban elsősorban fiatalok játszanak, a Dinamo fiókcsapatának is nevezhető, éppen ezért ebben a párharcban szinte biztosra vehető a "bratyó" győzelme.

A horvát bajnokságban 10 csapatos az élvonal, a csapatok pedig egy szezonon belül 4-szer meccselnek egymással. Ez óriási előnyt jelent a Dinamónak, hiszen ha a Lokomotiv csak 3 meccset ad le, akkor máris 9 pontot hozott a vetélytársakon. A tavalyi évben a második helyen záró Rijeka 8 egységgel maradt el a Dinamo mögött...

Hogy mindez nemcsak fikció és a képzelet szüleménye, azt az elmúlt évek néhány meccse is alátámasztja. A két csapat utolsó 10 egymás elleni meccséből kilencszer tudott nyerni a Dinamo, ráadásul néhány alkalommal egészen furcsa körülmények között.  Idén márciusban ugyanebben a felállásban a 93. percben vitte be a győztes találatot, de ennél is feltűnőbb volt egy 2014-es randevú, ahol a bajnok a 81. percben még kétgólos hátrányban volt, ám végül a 94. percre megfordította a mérkőzést és 4-3-ra nyert.

Szombaton a legnagyobb rivális Rijeka egy előzetesen keménynek ígérkező meccset tudott nyerni Splitben, így a Dinamónak vasárnap nyerni kell, ha nem akar rögtön hátrányba kerülni. A címvédő sokkal erősebb kerettel rendelkezik, a Lokomotiv ráadásul egy EL-selejtezős csata kellős közepén jár. Az 1.20 nem sok, de cserébe nagyon tutinak néz ki, a hendikeppel vagy a gólokkal pedig tudjuk növelni a szorzót is.

Dinamo Zagreb - Lokomotív Zagreb
hatharom.com-tipp: Dinamo Zagreb
TippmixPro@1.20
[2261484] 2016-07-17 19:00:00 Dinamo Zagreb - NK Lokomotivax;