NB I

Két és fél év után nyerhet pesti rangadót a Honvéd

  • hatharom.com

2014 után győzné le ismét az Újpestet a Budapest Honvéd együttese.

Két és fél év után nyerhet pesti rangadót a Honvéd.

Nebojsa Vignejevics mester elmondása szerint az Újpest készen áll a 2016-2017-es szezonra, hiszen tanítványai elvégezték a szerb vezetőedző által előírtakat a holt idényben, és az edzőmérkőzéseken sem vallottak szégyent a lila-fehérek, mivel több jó eredményt is elértek. Ugyanakkor sok a gond a IV. kerületben, hiszen a FIFA kizárta a klubot az átigazolási időszakból, így meglehetősen foghíjas kerettel vágnak neki Roderick Duchataleték a szezonnak. 

Az elmúlt hetekben Lencsle László, Litauszki Róbert és Filkor Attila is eligazolt a fővárosból, míg Kabát Péter visszavonult. A nyitómeccsen ráadásul a rutinos hálóőr, Balajcza Szabolcs eltiltás, míg Balogh Balázs, Jonathan Heris, Mihailo Perovics és Kylian Hazard sérülés miatt nem léphet pályára, ami nem épp a lila-fehérek malmára hajtja a vizet, na, meg az sem, hogy ezúttal nem a Szusza Ferenc, hanem az Illovszky Rudolf Stadionban fogadják városi riválisukat.

[2253466] 2016-07-16 18:00:00 Újpest - Honvédx;5

Ezzel szemben Kispesten minden rendben ment a nyáron, Marco Rossi elmondása szerint kőkeményen dolgoztak és jól felkészültek az új idényre. Ezt a felkészülési találkozók is bizonyítják, hiszen a Honvéd a lejátszott hét barátságos meccséből hatot megnyert - NB I-es együttesek közül a Diósgyőrt, a Vasast, a Mezőkövesdet és a Paksot is legyőzte -, míg a maradék egyen döntetlent játszott.

A bordó-feketék játékoskeretében olyan nagy változás nem történt, igaz, többek közt Kemenes Szabolcs és Souleymane Youla távozott Kispestről, míg érkező oldalon csak Gróf Dávid és Hajdú Ádám nevét olvashatjuk.

Összességében egy pikáns, kemény mérkőzésre van kilátás, de az elhangzottak alapján perpillanat egyértelműen a Honvédnak áll a zászló, avagy nem lenne meglepő, ha 2014 márciusa után a bordó-feketék ismét le tudnák győzni városi riválisukat. A kispestiek győzelme pedig nagyon jól fizet a    -n, hiszen Marco Rossiék esetleges sikerével bőven megháromszorozhatnánk a feltett tétünket.

Újpest-Honvéd
hatharom.com-tipp: Honvéd
TippmixPro@3.30
[2253466] 2016-07-16 18:00:00 Újpest - Honvédx;